Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Salariații TESA din CE Oltenia cer sa fie testați! Doi angajați din sediul companiei, confirmați cu COVID-19. Un salariat de la Biroul Strategie – Dezvoltare din cadrul Complexului Energetic Oltenia și soția sa, angajată tot în cadrul TESA a companiei, au fost confirmați, miercuri, pozitivi cu COVID-19. Bărbatul a devenit suspect, după ce, în ziua precedentă, i s-a făcut rău și a ajuns la spital. Soția acestuia n-a mai fost la serviciu de două săptămâni, așa că, ancheta epidemiologică declanșată de Direcția de Sănătate Publică Gorj în CE Oltenia va viza doar personalul care a intrat în contact cu bărbatul, iar în aceste condiții mai mulți salariați de la sediul companiei au fost trimiși în izolare la domiciliu.

Pandurul: Asistentă medicală infectată la spitalul din Târgu-Cărbunești. O tânără asistentă medicală, în vârstă de 25 de ani, a fost infectată cu noul coronavirus. Aceasta lucrează la spitalul din Târgu Cărbunești, unde sunt tratați doar pacienți cu Covid-19. Personalul medical de la Târgu-Cărbunești stă izolat la hotel, pentru a nu-și contamina familiile. Tânăra a vrut să meargă să-și vadă copilul de un an și jumătate, care stă la bunici, așa că și-a făcut un test înainte. A fost surprinsă să afle că testul este pozitiv, neavând niciun fel de simptome. Și directorului spitalului i se pare bizară situația, deoarece toate regulile de protecție au fost respectate în spital.

Gorjeni șocați de adresele primite de la ANAF. „O să mă lase fără tratament de inimă“. În plină pandemie, Administrația Județeană a Finanțelor Publice a trimis înștiințări către sute de gorjeni, care și-au închiriat terenurile pentru activități miniere sau petroliere, că au de plătit impozit la sumele încasate în ultimii 5 ani. Numai în comuna Bustuchin sunt zeci de localnici în această situație, printre care și un pensionar, în vârstă de 63 de ani, care cu greu asigură traiul familiei. Gheorghe Zăvelcă a crezut că face rost de ceva bani dacă închiriază terenul pentru activitatea petrolieră. Nici nu a prea avut de ales, pentru că în Bustuchin este zonă petrolieră și nu a putut să refuze oferta. Gorjeanul nu s-a gândit nici o clipă la faptul că va trebui să plătească, mai târziu, impozit pe banii pe care îi primea anual prin închirierea terenului companiei OMV Petrom.

Impact în Gorj: CEO, fără contracte bilaterale de vânzare a energiei electrice. Complexul Energetic Oltenia a ajuns în situația de a nu avea contracte de furnizare a energiei electrice în prima parte a acestui an, pentru că fosta conducere a companiei a mers pe varianta vânzării pe Piața Zilei Următoare sau pe bursă, dar la prețuri ridicate. Daniel Burlan, managerul CEO, consideră că s-a făcut o greșeală. „Cred că s-a greșit la sfârșitul anului trecut, când nu s-au făcut contracte pe piața bilaterală. Am ieșit cu niște prețuri care au fost exploatate de către alți producători de energie, având un preț marginal, cel mai mare ca urmare a certificatelor de CO2. Ei și-au maximizat profiturile, iar noi am rămas cu energia nevândută, pentru că am dorit să integrăm și aceste costuri cu certificatele de CO2 în prețul energiei. Cred că s-a greșit la sfârșitul anului trecut, pentru că a determinat ca în prima jumătate a anului societatea să nu aibă contracte de energie“, a spus Daniel Burlan. Managerul CEO a precizat că a început să încheie contracte bilaterale pentru vânzarea energiei electrice. „Avem depuse oferte pe piață. Am început să vindem energie pentru semestrul doi al anului 2020. O să vindem energie și pentru 2021, 2022. Avem o altă strategie și, începând cu luna iunie, societatea va arăta altfel“, promite Burlan.

Gorjeanul: Lista cu noii inspectori de la IȘJ Gorj, pe masa ministrului Educației. O listă cu echipa nouă de inspectori școlari de la Gorj a fost trimisă Ministerului Educației, confirmă inspectorul școlar general, Maria Cochină. Lista va fi avizată de ministru, iar cel târziu săptămâna viitoare noii inspectori să fie instalați pe funcții. O mare parte dintre actualii inspectori vor fi schimbați din scaune, iar doi și-au dat deja demisia. Cochină a declarat că își dorește o echipă eficientă deși nu poate spune că nu a colaborat cu actuala. A explicat însă că există colegi care vor promovări pe funcții, lucru normal, cu mențiunea că cei care vor fi schimbați vor reveni pe fostele posturi, la catedră.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here