Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Strategia de investiții a CE Oltenia pe 7 ani. Acționarii Complexului Energetic Oltenia se vor întruni pe 12 iunie în ședință extraordinară, pentru a aproba strategia de investiții a societății pentru următorii șapte ani. Va fi pentru prima dată după mulți ani când vom afla cu toții încotro se îndreaptă această companie. Se știe deja că mai multe grupuri vor trece de pe cărbune pe gaze. La CET Craiova 2, programul de restructurare vorbește despre închiderea celor două grupuri actuale de câte 150 MW începând cu anul 2025. Aceste capacități vor fi înlocuite cu un bloc energetic de 200 MW în cogenerare pe gaze. La Ișalnița, blocul nr. 8 va fi închis începând cu 2025, iar blocul 7 începând cu 2026. Programul arată că fiecare dintre aceste grupuri vor fi înlocuite cu câte un grup pe gaz, de câte 400 MW. La Turceni, va fi închis un grup de 330 MW, grupul 3, în anul 2025. Asta după ce, în anul 2024 va fi funcțional un grup pe gaze de 400 MW.

Impact în Gorj: Salariile și prima de COVID-19, acordate cu întârziere la Spitalul Județean de Urgență. Când vor fi dați banii. Salariile și stimulentul de 500 de euro pentru personalul medical care luptă împotriva noului coronavirus vor fi acordate cu întârziere la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Este vorba de aproximativ 300 de cadre medicale. Ioan Ovidiu Gheorghe, managerul interimar al spitalului din Târgu Jiu, a precizat că documentația pentru acordarea stimulentului nu a putut fi trimisă la timp, pentru că noua echipă manageriale nu fusese numită în funcție.  Acesta a precizat că stimulentul ar putea fi acordat, în cel mai fericit caz, chiar până la sfârșitul acestei săptămâni. „În cel mai bun caz, stimulentul va fi încasat în data de 22 mai, iar în cel mai rău caz va fi ridicat în iunie pe ambele luni. Banii nu vor fi pierduți. Până acum, personalul niciunui spital nu a a primit aceste stimulente“ a declarat Gheorghe.

Gorjonline: Directorul general al CJAS, revocat din funcție. Directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj, Daniel Șurlea, a fost revocat din funcție, alături de toți omologii săi din țară, după ce un ordin al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a fost publicat, luni, 18 mai, în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare, iar actul normativ din 2015, în baza căruia îi fusese încheiat contractual de mandat, a fost abrogat. Deocamdată, nu există o explicație oficială cu privire la graba publicării acestui ordin care-i revocă, practic, pe toți șefii CJAS din țară, în condițiile în care proiectul actului normativ a fost lansat în dezbatere publică pe data de 14 mai a.c, iar după numai patru zile, ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare, deși consultarea publică urma să se încheie peste o lună, adică pe 13 iunie, iar sugestii puteau fi trimise până pe 24 mai.

Pistol găsit în pereții unei magazii din Runcu. Polițiștii au deschis o anchetă, sâmbătă, după ce un bărbat de 35 ani, din municipiul Târgu-Jiu, a sesizat faptul că, în timp ce dărâma o magazie din gospodăria sa din comuna Runcu, a găsit un pistol în grinda de susținere a peretelui pe care urma să-l demoleze. Arma a fost ridicată de oamenii legii.

Gorjeanul: Parterul unui bloc de locuințe sociale, lăsat fără canalizare timp de câteva zile! Șapte familii din Țicleni, disperate. Blocul de locuințe sociale, aflat lângă Primăria Țicleni, a fost afectat, de la finalul săptămânii trecute, de înfundarea canalizării. Imobilul a fost reabilitat cu peste 800.000 de lei, dar, chiar și așa canalizarea tot a cedat, afectând șapte familii care locuiesc la parterul clădirii. Oamenii au dat din colț în colț, ba la primărie, ba la Aparegio Țicleni ca să găsească o soluție la rezolvarea problemelor lor, cu atât mai mult cu cât, apa din canalizare a refulat și le-a inundat locuințele. Locatarii spuneau că nu pot interveni la rețeaua de canalizare defectă, deoarece imobilul aparține autorității locale. Abia luni după-amiaza, după ce locatarii au făcut publică problema de nesuportat, defecțiunea s-a remediat.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here