Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Primar: Dacă dădeam două miliarde, acum eram deputat. Primarul Ion Ciocea, din comuna gorjeană Bustuchin, nu a îngropat securea războiului nici la mai bine de trei ani de când a fost îndepărtat de pe lista candidaților pentru Camera Deputaților. Mai mult, primarul face declarații grave și susține că a fost tăiat din fruntea listei pentru că nu ar fi cotizat pentru partid. „Ca să ajung la Parlament, eu trebuia să dau două miliarde de lei vechi. Locul unu sau doi, la Camera Deputaților, asta era. Să dau două miliarde de lei, care să meargă la partid, la București. Domnul Cârciumaru mi-a spus că domnul Dragnea a spus asta. Eu am spus: Nu am luat, nu dau. Puteam să promit, că nu aveam de unde să dau, clar, dar să promit și să fac și eu ce au făcut alții. N-am putut. Nu a spus: Dă-mi-i mie, a spus că așa a zis Dragnea și apoi domnul Weber m-a suspendat, iar domnul Cosmin Popescu e o mare dezamăgire pentru mine mai ales că m-am luptat cu domnul Călinoiu să îl facem președinte la Consiliul Județean. Eu, de trei ani, nu vorbesc cu dumnealui. De trei ani, nu primim bani de la Consiliul Județean la Bustuchin”, a declarat Ion Ciocea.

Bani europeni pentru dezvoltarea Gorjului. Gorjul poate primi, în următorii ani, sute de milioane de euro pentru reconversie industrială. Vorbim de mult trâmbițata tranziție justă, mecanismul creat de Comisia Europeană pentru a asigura trecerea de la energia pe cărbune la activități mai prietenoase cu mediu. Autoritățile locale și județene nu par prea interesate de acest subiect, în condițiile în care banii pot fi atrași doar în baza unor proiecte viabile. „România nu-şi mai poate permite să piardă bani europeni, iar aceste sume sunt vitale pentru viitorul Gorjului”, atrage atenția fostul prefect Victor Banța, secretar general adjunct în Ministerul Dezvoltării.

Gorjeanul: Spitalizarea pentru pacienții cu COVID-19 costă cât un sejur la 5 stele! Costurile de spitalizare a pacienților infectați cu SARS-CoV-2, internați în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu, depășesc o mie de lei pe zi, potrivit unor documente intrate în posesia jurnaliștilor Gorjeanul. 93 de cazuri confirmate cu COVID-19 s-au înregistrat, în Gorj, de la debutul pandemiei, iar în spitalele din județ se aflau internate, duminică, 17 mai a.c., 53 persoane infectate cu noul coronavirus, însă numărul internărilor în ultimele două luni și jumătate a fost mult mai mare, în condițiile în care în spital au ajuns și suspecții de COVID-19, până la sosirea rezultatului testului. Costul unei zile de spitalizare include cheltuielile hoteliere, mai exact cazarea, masa şi îngrijirea pacientului, adică strict asistenţa medicală oferită de către personalul medical, la care se adaugă alte cheltuieli pentru investigaţii și intervenţii medicale efectuate în spital, materiale medicale și medicamente administrate pe perioada spitalizării.

Gorjonline: Cum s-a ratat sporul de risc pentru cadrele medicale din Spitalul Târgu-Jiu! Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu nu a încheiat contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj în vederea acordării sumelor necesare plății sporului de risc, măsură de sprijin decontată din fonduri europene, pentru că nu a finalizat centralizarea situației cadrelor medicale care beneficiază de stimulentul de 500 de euro. Deși s-a obținut o derogare de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru ca SJU să depună documentația până luni, 11 mai a.c., managerul unității medicale, Ioan Ovidiu Gheorghe, numit în funcție, prin ordin al ministrului Sănătății pe 7 mai și directorul medical, Elena Vlad, instalată pe post la aceeași dată, nu s-au încadrat în timp. Revenit la muncă, marți, 12 mai, după o perioadă de două săptămâni de autoizolare, personalul TESA al spitalului, dar și o parte din vechea conducere, adică directorul medical Simona Coleașă și directorul financiar-contabil Gigel Capotă, n-au reușit să finalizeze documentația și să factureze către CJAS sumele necesare pentru acordarea stimulentului de risc, așa că, joi 14 mai, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a emis ordinul prin care a fost aprobată metodologia de acordare, potrivit legii, din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate a sumelor pentru stimulentul de risc, fără ca pe lista furnizorilor de servicii medicale al căror personal beneficiază de sporul de risc să se regăsească Spitalul Târgu-Jiu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here