Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Acreditare pentru laboratorul de genetică de la Târgu-Jiu. Ministrul Sănătății a semnat ordinul prin care este acreditat laboratorul de genetică din cadrul Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu și urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, pentru a fi pus în aplicare. Laboratorul de la Târgu-Jiu a intrat în programul național de testare, ceea ce înseamnă ca testele efectuate vor fi decontate. Urmează ca personalul să fie specializat, după care rezultatele vor fi luate în considerare de Institutul Național de Sănătate. Laboratorul a fost realizat prin donații în valoare de 200.000 de euro făcute de către oamenii de afaceri din Gorj.

Italienii care modernizează Calea Eroilor au ajuns la Târgu-Jiu și promit începerea lucrărilor. Reprezentantul firmei italiene care a câștigat licitația pentru modernizarea unui prim  tronson din Calea Eroilor, strada care unește operele lui Brâncuși care este inclusă în Ansamblul monumental, s-a întâlnit zilele trecute cu reprezentanții Primăriei Târgu Jiu și a dat asigurări că lucrările vor demara în cel mai scurt timp. Termenul de finalizare al lucrărilor la primul tronson este de un an de zile. Investiția se ridică la aproximativ două milioane de euro.

Gorjonline: Părinții unui jandarm de la IJJ Gorj, confirmați cu COVID 19, după izolare. Situație ciudată la Bumbești-Jiu, unde doi pensionari din Lăzărești, care au stat acasă în izolare, după ce fiul lor, jandarm de profesie a fost trimis acasă, pentru că ar fi intrat în contact cu jandarmul infectat din Dolj, au făcut coronavirus. Ambii sunt internați la spital în Târgu-Jiu. Celor doi le-a apărut semnele bolii la o săptămână după izolare și se bănuiește că au luat virusul din altă parte.

Nou membru în Directoratul CE Oltenia! Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia a numit-o, miercuri, pe Lăcrămioara Diaconu Pințea, în Directoratul companiei energetice. Pințea a absolvit Finanţe în cadrul ASE Bucureşti în 1997 şi are un MBA la Wirtschaftsuniversität Wien (Universitatea de Economie din Viena) în 2009. A început să lucreze la scurt timp după terminarea facultăţii (în 1998) în cadrul Petrom, în cadrul departamentului de Strategie, Planificare şi Dezvoltare. Ulterior a deţinut diverse poziţii de management în cadrul OMV Petrom. Directoratul CEO este complet, începând de astăzi, din forul de conducere al companiei fac parte Daniel Burlan, care deține și poziția de președinte, Constantin Bălășoiu, Grigore Popescu, Valentin Pătran și Lăcrămioara Diaconu-Pințea, membri.

Pandurul: Când ajung banii pentru șomajul tehnic al minerilor. Sume importante de bani a virat Agenția de Șomaj Gorj către persoanele care au intrat în șomaj tehnic din cauza pandemiei de coronavirus. Până acum, circa cinci mii de gorjeni au primit deja banii și urmează să încaseze sumele necesare și angajații Complexului Energetic Oltenia. Este vorba de aproximativ zece mii de salariați care au intrat în șomaj tehnic. „Am plătit deja 808 angajatori pentru 4.727 de persoane. Suma plătită este de 7,9 milioane de lei. Până la sfârșitul săptămânii, vom procesa și celelalte cereri și le vom face și plata, urmând ca, din discuțiile purtate cu Complexul Energetic Oltenia, ori vineri, pe 15, ori luni, vor transmite documentele și dumnealor și, în 20-21 mai, să le onorăm la plată. Dânșii au 9.850 de persoane, ce presupun cam 13 milioane de lei”, a explicat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Gorjeanul: Cinci pentru postul lui Ionel Ilie, de la cârma SE Turceni! Postul de director al Sucursalei Electrocentrale Turceni, rămas vacant după promovarea lui Ionel Ilie în executivul companiei pe funcția de director vânzări, este râvnit de cinci persoane. Pretendenții sunt atât din cadrul subunității energetice, cât și de la vârful companiei. Cătălin Stănculescu, directorul Direcției Energie a CE Oltenia, este unul dintre pretendenții funcției lăsate de Ionel Ilie. Al doilea este Marian Motocu, director tehnic al Direcției Energie, care a condus în mai multe mandate termocentrala. Constantin Păduraru, directorul adjunct al SE Turceni, cel care și conduce unitatea de luni de când Ilie a fost promovat, este al treilea pretendent la scaun. Viorel Filip, inginer șef la SE Turceni, este al patrulea din listă iar al cincilea este Octavian Graure, directorul SE Chișcani.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here