Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Rocada directorilor! Schimbări la vârful CEO. Noul Directorat al Complexului Energetic Oltenia a operat, în ultimele zile, câteva schimbări la vârful companiei. Astfel că, Ilie Ionel a revenit în poziția de director la vânzare energie, Dan Vasile, fost membru în Directorat, s-a întors la conducerea SE Craiova II, iar a cincea poziție în boardul companiei energetice va fi ocupată de Lăcrămioara Diaconu Pintea, o femeie de afaceri, care și-a deschis, relativ recent, un restaurant, iar în trecut a făcut parte din conducerea OMV Petrom. Conducerea SE Turceni a fost preluată, deocamdată, de Constantin Păduraru, directorul Direcției de producție și reparații, însă, potrivit unor surse, pe postul de director urmează să fie numit Octavian Graure, cel care a mai condus termocentrala, până în iunie 2010. Graure a fost ,,exilat” la Brăila, în urmă cu patru ani, unde a condus termocentrala de la Chișcani.

Pandurul: Suspect de Covid-19, fugit din secția Boli Infecțioase. Un bărbat s-a ales cu dosar penal, ca urmare a faptului că a fugit din spital, unde a fost dus dintr-un centru de carantină din Gorj, fiind suspect de infecția cu noul coronavirus. Bărbatul a fugit duminică seara. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au anunțat că au deschis un dosar penal în care fac cercetări in rem, pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.

Bătrâni lăsați fără economii. Păcăliți de un fals medic! Un tânăr din Gorj a reușit să păcălească șapte bătrâni prin metoda „Accidentul”. Bărbatul ar fi acționat la pont, iar metoda era una destul de simplă. Își suna victimele, se dădea drept medic și le cerea sume importante de bani pentru rudele lor care aveau nevoie urgentă de intervenții chirurgicale. Așa a reușit bărbatul să strângă, în câteva luni, peste 130 de mii de lei, până când a fost prins de polițiști. Ionel D. are 30 de ani și este din Târgu-Cărbunești. Bărbatul locuiește fără forme legale în municipiul Brăila, fiind cunoscut cu antecedente penale. Gorjeanul se află în arest preventiv încă de la Crăciun. Printre ultimele victime ale bărbatului se numără și o femeie de 75 de ani din județul Galați.

Gorjonline: O firmă de transport din minerit s-a apucat de lucrări de explorare la Horăști. DOGERIK TRANS SRL firma care a prins primul contact la Complexul Energetic Oltenia în 2015, societatea transportând minerii cu mașini NATO, a început să facă lucrări de explorare a perimetrului din zona localității Horăști. Practic, dacă firma va găsi cărbune, se va ocupa de exploatare. Pe data de 13 aprilie, DOGERIK a intrat în piața carierelor private din zona Motru, cerând Agenției de Protecție a Mediului Gorj un prim acord de mediu pentru „Lucrări de explorare în perimetrul Culmea Horăști propus a fi amplasat în extravilanul satului Horăști, municipiul Motru”.

Impact în Gorj: Terenul de sport al unei școli din Târgu-Jiu revine proprietarilor. Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae“ din Târgu-Jiu a rămas fără un teren de sport. Pământul a fost retrocedat foștilor proprietari. Terenul, în suprafață de 818 metri pătrați, se află pe strada Vasile Alecsandri. Două instanțe de judecată de la Tribunalul Gorj și Curtea de Apel Craiova au pronunțat hotărâri judecătorești favorabile, care au devenit titluri executorii, prin care s-a dispus restituirea în natură a unei suprafețe, din care cea menționată face parte domeniul public și este ocupată de baza sportivă a școlii. Pentru a putea funcționa în continuare, Primăria Târgu Jiu a încheiat un contract de închiriere cu proprietarul. Între timp, Primăria a amenajat o altă bază sportivă.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here