Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Minerii din Motru și Mehedinți rămân în șomaj tehnic. Câteva mii de angajați ai Complexului Energetic Oltenia au revenit, de luni, la muncă. În locul lor, au rămas în șomaj tehnic alte câteva mii de mineri și energeticieni. Angajații din Motru și Mehedinți vor mai rămâne în șomaj tehnic. Aceeași măsură a fost dispusă, de luni, și pentru salariații de la Ișalnița, județul Dolj. Minerii din Jilț, Peșteana, Roșia, Pinoasa și Tismana au revenit, de luni, la muncă. Alături de ei, s-au întors la serviciu și energeticienii de la Turceni.

Subofițer depistat cu coronavirus. Decizia Detașamentului de Pompieri. Detașamentul de Pompieri Târgu-Jiu a anunțat că un subofițer a fost depistat cu virusul SARS-CoV-2. 21 de persoane, care au intrat în contact cu acesta, sunt izolate la domiciliu. “Colegul nostru a prezentat simptome specifice infecției cu noul coronavirus, iar în data de 06 mai 2020 a fost preluat de la domiciliu de către un echipaj din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj și transportat la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean Târgu-Jiu, unde a fost internat. I-au fost recoltate probe biologice care au fost transmise către Laboratorul de Analize Medicale și Anatomie Patologică Regina Maria din București, iar în dimineața zilei de 11 mai 2020, Direcția de Sănătate Publică Gorj a fost informată despre faptul că probele recoltate de la colegul nostru sunt pozitive”, a comunicat Departamentul de Pompieri. În acest moment, starea bărbatului este bună.

Gorjonline: Asistentele de la Ginecologie, Maternitate, testate parțial. Doar o parte dintre asistentele de la Ginecologie, Maternitate și ATI din cadrul SJU au fost testate până acum, măsura fiind impusă după ce o femeie a fost depistată cu coronavirus după naștere. Ea se află, acum, internată la spitalul COVID de la Târgu-Cărbunești, dar bebelușul său este negativ. Noua conducere a SJU Târgu-Jiu a anunțat duminică că personalul medical din Ginecologie, Meternitate și ATI va fi testat PCR. Câteva lăuze au fost izolate la domiciliu. Medicii nu și-au dat seama că gravida avea coronavirus, boala fiind sesizată la externare, după o radiografie la plămâni.

Impact în Gorj: Nereguli constate de DSVSA la singurul abator din județul Gorj. Singurul abator autorizat din județul Gorj a fost amendat de Direcția Sanitar Veterinar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Gorj cu  40.000 lei, pentru că sacrificarea și evacuarea resturilor nu s-a realizat în mod corespunzător. „Pentru depozitarea deşeurilor de origine animală (SNCU) rezultate din activitatea de abatorizare în afara spaţiilor special amenajate şi pentru neevacuarea către societatea autorizată de colectare şi procesare a acestora. Acest aspect a fost constatat la verificarea condiţiilor în care s-a efectuat sacrificarea mieilor în perioada Sărbătorilor Pascale 2020“, se arată într-un comunicat de presă al DSVSA Gorj.

Gorjeanul: Scandal la Padeș între primar și fostul vice! Un nou scandal a izbucnit la Padeș între primarul Serafim Antonie și fostul viceprimar Cristian Elena, consilier local în prezent. Cei doi nu se înțeleg de o bună bucată de timp, iar apropierea alegerilor locale, care ar fi avut loc în această perioadă dacă nu era pandemia de COVID-19, pare să îi determine pe combatanți să își ascută și mai mult săbiile. Pe contul său de Facebook, consilierul PMP a publicat fotografii în care primarul liberal apare la un chef alături de alte persoane. Elena a însoțit fotografiile și de un mesaj în care dă de înțeles că în plină pandemie edilul ar fi fost la o petrecere în Cerna Sat. În replică, primarul a reacționat și el pe contul său de Facebook și a dat de înțeles că îl va reclama pe consilierul PMP. Serafim Antonie a postat și el mai multe fotografii din zona Cerna Sat, dar nu de la un chef, ci cu utilaje și muncitori care au reabilitat școala din sat. Edilul a dat asigurări că nu a a avut loc nicio petrecere și a anunțat că își va căuta dreptatea la instanță, fiind convins că altfel atacurile la adresa sa nu se vor opri.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here