Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: O nouă conducere la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. A venit ordinul de ministru. Manager interimar a fost numit Ioan Gheorghe Ovidiu, medic de medicina Muncii la DSP Gorj, iar în funcția de director medical a fost instalată Elena Vlad, medic pneumolog. În funcția de director de îngrijiri medicale a fost numită Elena Alin Duncea. Director economic a rămas Gigel Capotă, care se va întoarce în activitate de luni. „De mâine revin în activitate medicii epidemiologi de la spital, care s-au aflat în izolare, și trebuie să întocmească un raport cu privire la circuitele din spital. O altă mare problemă este situația de la Secția de ginecologie. Așteptăm să se termine ancheta epidemiologică. Acolo este o situație mai deosebită“, a spus Ioan Gheorghe Ovidiu, noul manager al spitalului. Numirea sa este făcută pe perioada incapacității temporare a lui Dumitru Vienescu, care se află internat cu COVID-19 în secția de boli infecțioase.

Gorjonline: Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a explicat, într-o postare pe Facebook, de ce nu poate da Ministerul Sănătății avizul de acreditare pentru laboratorul de testare de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. ”Au fost însă mai multe probleme generate de vechea conducere a spitalului, care a început procedura de acreditare a laboratorului în urmă cu o săptămână și care nu a înțeles că trebuie respectate niște condiții de siguranță. Din informațiile pe care le am, personalul nu este instruit corespunzător iar laboratorul nu poate fi acreditat. Fostul director, Dumitru Vienescu, a trimis la Craiova patru persoane, pentru o instruire de O ZI, instruire care în mod normal durează săptămâni. Drept urmare, această decizie a adus spitalul în situația în care peste jumătate din testele făcute erau neconforme, punându-se oamenii în pericol. Solicit noii conduceri instruirea de urgență a personalului medical însărcinat să facă teste pentru depistarea coronavirusului. Ministerul Sănătății nu poate da avizul pentru acest laborator până când oamenii nu învață să facă testarea în mod corect” a transmis deputatul Vîlceanu.

Pandurul: Se reia activitatea în minerit. Câteva mii de mineri vor reveni la muncă de luni, își vor încheia perioada de șomaj tehnic. Pentru început, se va relua activitatea în zonele Rovinari și Jilț. În această perioadă, în cariere nu este decât activitate de pază. Nici în termocentrale nu sunt prea mulți salariați la muncă. Cel mult jumătate din personal. „Lucrăm la o schemă minimă generată și de piață, dar și rezultatul măsurilor pentru a evita răspândirea acestui virus. Subunitățile din Motru, Jilț și Rovinari nu sunt în activitate productivă, doar activitate de pază. Lucrează Termocentrala Rovinari, cu 49% din salariați. Avem activitate la Turceni, cu 29% din salariați. Același procent este  la Ișalnița și se lucrează la Craiova, unde puțin peste 30% sunt prezenți la lucru. S-au acordat recuperări, zile libere, șomaj tehnic, care a fost generat de măsurile de protecție împotriva acestui virus și de piață. Piața a fost extrem de nefavorabilă pentru Complexul Energetic Oltenia”, a declarat Ion Rușeț, consilierul Directoratului companiei.

Gorjeanul: Vicele Morega susține redeschiderea Tricotaje Motru. Mai multe angajate de la SC MANUFACTURA Motru, cunoscută drept Tricotaje, au cerut, joi, public conducerii Direcției de Sănătate Publică Gorj să redeschidă fabrica de confecții din localitate. Același lucru a făcut și Cosmin Morega, viceprimarul de Motru, care crede că unitatea comercială trebuie să-și redeschidă cât mai degrabă porțile, pentru că salariații sunt afectați. ,,Fabrica este un factor de echilibru în comunitate, iar închiderea sa nu produce decât dezechilibre, este deja afectată viața economică a orașului și bunul mers al instituțiilor din municipiu”, a spus Morega. Unitatea este închisă de aproape trei săptămâni și mai are o săptămână de interdicție de a reîncepe producția, dar salariatele și viceprimarul se tem că DSP ar putea prelungi a treia oară măsura luată. În unitate a fost focar de coronavirus.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here