Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Dosar penal la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a deschis un dosar penal „in rem“ pe motivă că nu au fost luate la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, pentru a opri răspândirea necontrolată a virusului SARS-Cov-2. „S-a reținut că, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu- Jiu, nu există circuite epidemiologice și nu au fost luate măsuri pentru testarea personalului medical și a personalului TESA, care în prezent se afla în izolare la domiciliu. Declarațiile din presa locală a unei persoane infectate cu virusul SARS- Cov-2, pe perioada internării acesteia în Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, au relevat faptul că persoana respectivă a fost infectată cu virusul SARS-Cov-2 ca urmare a neglijenței, manifestată de personalul medical. Cadrele medicale, citate de publicații, au relatat că măsurile dispuse de conducerea spitalului nu corespund protocoalelor și măsurilor epidemiologice necesare în vederea combaterii virusului SARS-Cov-2” se arată într-un comunicat remis presei.

Un salariat al CEO a murit în urma infectării cu COVID-19. Un angajat al Complexului Energetic Oltenia a murit în Spitalul Județean de Urgență Drobeta Tr. Severin. Acesta era internat în spital de aproximativ trei săptămâni. Conducerea CEO susține că bărbatul în vârstă de 54 de ani  nu a mai lucrat în ultimele 35 de zile și, astfel, astfel nu există contacți ai acestuia pentru a fi luate alte măsuri.

Gorjonline: Angajații Centrului de bătrâni de la Dobrița, în izolare, la locul de muncă, cu multă bere și alte licori bahice autohtone. O parte a personalului din cadrul centrelor rezidențiale de adulți și copii, aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, este izolat, preventiv, de mai bine de trei săptămâni, la locul de muncă, câte 14 zile. La Complexul de Îngrijire și Asistență Dobrița, sau centrul de îngrijire a bătrânilor, cum mai este cunoscut, cina se prelungește, în fiecare seară, până spre miezul nopții și se transformă într-o agapă bahică, susțin surse din interiorul instituției. Băutura le este adusă angajaților, aflați în izolare la locul de muncă, din exterior, adică de la magazinele din apropiere ori direct din damigeană, de către membri familiilor lor, mulți fiind din zonă, și este livrată peste gard. Luni seara, ospățul a fost întrerupt de vizita inopinată a șefului instituției, sesizat de către jurnaliștii GorjOnline.ro, numai că, în final, concluziile anchetei au relevat faptul că doi dintre angajați primiseră apă și suc, deși alți doi colegi ai lor au susținut, în scris, că în instituție fuseseră livrate băuturi alcoolice.

Gorjeanul: Boza nu s-a întors la Medgidia! A depus la CEO o cerere de angajare, vrea înapoi în companie. Fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Sorinel Gheorghe Boza, vrea înapoi în compania pe care a condus-o în ultimii ani. După ce și-a predat și cea de-a doua mașină de serviciu, Boza s-a învârtit pe lângă secretariatul complexului, până când, a furișat pe masă o cerere de angajare în societatea de stat. Rămâne ca factorii de decizie din CEO, aceiași care au decis să-l dea afară prin atragerea răspunderii, prejudiciul adus companiei fiind de peste 40 de milioane de euro, să decidă, dacă-l angajează sau nu  în societatea de stat.

Pandurul: Un director din Gorj a învins ANAF. Definitiv! Marin Ciumag, șeful Finanțelor Publice Gorj, a reușit, în instanță, să anuleze ordinul prin care a fost detașat la sute de kilometri distanță de casă. Tribunalul Gorj i-a admis acțiunea, iar Curtea de Apel Craiova a decis, miercuri, 6 mai, să mențină hotărârea atacată. „Respinge recursul. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei”, a hotărât instanța din Dolj. Marin Ciumag a demonstrat, la sfârșitul lunii martie, că ordinul de detașare este „netemeinic și nelegal”, aducând în atenție inclusiv probleme medicale și de ordin familial. Deși la Târgu Jiu exista un post vacant, pe care Marin Ciumag, aflat în pragul pensionării, putea să-l ocupe, șefii ANAF au decis să-l trimită tocmai la Galați. Și fostul director adjunct Alin Ionel Goleanu a fost mutat la București. Presa a vuit pe acest subiect, vorbind despre răfuieli politice. Asta după ce s-a aflat că Ciumag și Goleanu au semnat un raport de control privind activitatea firmei Trefo, care aparține familiei deputatului PNL Gorj, Dan Vîlceanu. Ciumag a revenit la șefia Finanțelor Publice Gorj, în schimb, Goleanu a pierdut definitiv procesul cu ANAF.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here