Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Elena Vlad, propusă ca director medical al spitalului din Târgu Jiu: A fost o onoare. Au misiune dificilă pentru cei de la Direcția de Sănătate Publică Gorj. În nici două ore, s-au trezit că trei dintre cei patru directori nominalizați să preia conducerea spitalului din Târgu Jiu, și care au acceptat în primă fază, s-au răzgândit. DSP a făcut noi propuneri către Ministerul Sănătății. Medicul pneumolog Elena Vlad a fost nominalizată pentru funcția de director medical, iar medicul Gheorghe Ioan Ovidiu, de la DSP, pentru postul de manager general. Medicul Elena Vlad a acceptat să fie nominalizată și așteaptă avizul ministrului Sănătății.

Gorjonline: Cere urgentarea numirii unei noi conduceri la SJU Târgu-Jiu. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, i-a solicitat ministrului Sănătății să stabilească cât mai repede o nouă conducere pentru ca activitatea unității medicale să nu fie blocată prea mult timp. După instituirea stării de urgenţă, Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu este în subordinea directă a Ministerului Sănătății „În actualul context prin care trece Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu și ținând cont că de o lună de zile acesta a fost trecut din coordonarea Consiliului Județean Gorj, în coordonarea Ministerului Sănătății (fiind transferată inclusiv activitatea de numire sau revocare a persoanelor care ocupă funcții de conducere), solicit oficialilor din minister să urgenteze numirea unei echipe de coordonare la SJU Târgu Jiu. Orice întârziere poate avea efecte negative asupra activității spitalului”, a fost mesajul transmis de Cosmin Popescu pe pagina sa de socializare.

Impact în Gorj: Primele declarații făcute de managerul Vienescu, după internarea în spital cu COVID-19. A transpirat de emoție. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu, diagnosticat cu COVID-19, a făcut primele declarații cu privire la internarea sa în spital, după ce au apărut o serie de informații în presa locală și națională că a contestat rezultatul testului făcut la laboratorul din Târgu Jiu. „Eu nu am refuzat internarea. Au fost şi situaţii când testele de la Târgu-Jiu nu au fost la fel cum s-au dat şi la Craiova şi la alte laboratoare. Pe 1 mai mi-au fost recoltate probele de acasă. A fost pozitiv. Sâmbătă au venit şi mi-au recoltat din nou şi au fost trimise la Bucureşti“ a spus Vienescu. Acesta a precizat că nu avea niciun fel de simptom atunci când a venit rezultatul de la prima probă și că a sunat la 112 imediat ce a primit și cel de-al doilea rezultat. Dumitru Vienescu nu știe exact de la cine a contactat virusul COVID-19: „Nu pot să spun exact, 100%, dacă am luat virusul de la doamna doctor la care testul a ieşit pozitiv. (…) Acum, ştiind că am coronavirus, mă gândesc că poate şi pentru faptul că am vrut să fac multe şi am neglijat sănătatea mea. Acum mă gândesc la sănătate şi la familia mea. Situaţia radiologică este bună, nu am nimic la plămâni, temperatura am avut-o 36/4. Mi s-a spus că sunt asimptomatic. Am transpirat, probabil şi de emoţia aceea când am auzit că e pozitiv rezultatul. Acum sunt în sectorul de persoane cu COVID, confirmate pozitiv” a mai declarat managerul SJU.

Gorjeanul: Situație dramatică la CEO: importurile, mai mari decât producția companiei. Complexul Energetic Oltenia este într-o situație extrem de complicată, din punct de vedere economic, iar acest lucru se poate observa zilnic, din raportările, în timp real, ale producției de energie în Sistemul Energetic Național. Vânzările de energie electrică și, implicit, încasările CE Oltenia sunt aproape nesemnificative, în această perioadă. În fiecare weekend compania funcționează cu un singur grup energetic, însă nici în cursul săptămânii situația nu este mai bună. Luni, la orele 15,33, producția de energie pe bază de cărbune la nivelul țării era de 706 MW, în contextul în care, la aceeași oră, România importa din Ucraina, Ungaria și Serbia 926 MW. CEO livra în sistem 565 MW și avea pornite trei grupuri, câte unul la termocentralele de la Rovinari, Turceni și Ișalnița.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here