Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Managerul Spitalului Târgu-Jiu, INTERNAT la Infecțioase! A sunat la 112. Managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu, a sunat, duminică dimineața, la 112 și a acuzat că are febră. Vienescu a fost preluat de autospeciala SMURD pentru victime multiple și internat la Secția de Boli Infecțioase a unității medicale. Managerul SJU a fost confirmat, vineri, cu COVID-19, însă, a insistat ca testul să fie confirmat de Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, iar de atunci a fost lăsat acasă. Duminică dimineața și rezultatul testului de la București a venit POZITIV. Tot vineri, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 și medicul urolog Daniel Dănilă, acesta fiind luat ”pe sus”, direct din gardă de pe secție și internat la Infecțioase. Duminică, rezultatul celui de-al doilea test, în cazul medicului Dănilă, a fost NEGATIV!

Impact în Gorj: Medicul chirurg Neagu aruncă bomba: managerul spitalului, infectat cu COVID-19, s-a întâlnit cu toată conducerea județului. Medicul chirurg Valentin Neagu a reacționat după ce colegul său, medicul Claudiu Soare, a cerut să se efectueze o testare masivă a personalului medical din Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Neagu susține că Dumitru Vienescu  s-a întâlnit cu toată conducerea județului, care poate fi infectat.: „A explodat bomba! Contacții managerului sunt de la vârful DSP, Consiliului Județean, Prefecturii, epidemiologii spitalului, etc. Nume grele…Ce s-a întâmplat? Nimic! Aflăm, brusc, că laboratorul de testare, achiziționat cu eforturi lăudabile ale oamenilor de bună credință, nu poate da rezultate autorizate, că laboratorul de la Craiova nu mai are teste, deci se vor trimite la Matei Balș si durează și o săptămână, etc. Anchetele epidemiologice se opresc. Dacă ar continua, ar trebui sa închidă spitalul, izolând la domiciliu peste jumătate din angajați. Noua conducere propusă este contact direct al managerului și nu a fost testată“ acuză Valentin Neagu.

Gorjeanul: Liderul PSD Gorj vrea „o echipă competentă” la șefia Spitalului Județean. „Sper să nu fie un frizer”. În plină epidemie de COVID-19, Guvernul PNL dă dovadă de un cinism fără margini, numind la conducerea unor spitale persoane cu un background profesional îndoielnic, susține liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber. Asta după ce la conducerea unui spital din țară a fost numit un fost chelner și șef de sală. Deputatul de Gorj nu înțelege de ce la spitalul din Târgu-Jiu nu a fost numită încă o echipă de coordonare, după ce doi directori și mai mulți angajați s-au îmbolnăvit de COVID-19 iar circa o sută de salariați ai spitalului au fost izolați la domiciliu. Liderul PSD Gorj le cere public responsabililor de la Ministerul Sănătății „să nominalizeze urgent” o echipă competentă de conducere la spitalul din Târgu-Jiu, pentru ca situația epidemiologică să fie ținută sub control, iar acest spital să nu devină un focar, așa cum s-a întâmplat la Suceava.

Pandurul: Dezvăluirile unei gorjence diagnosticate cu COVID-19. O femeie, în vârstă de 60 de ani, din comuna gorjeană Roșia de Amaradia a fost diagnosticată cu COVID-19 după ce a fost plimbată prin mai multe spitale. Elena Uță susține că nu a intrat în contact cu nicio persoană, în afară de soțul ei, șofer pe microbuzul minerilor, dar care este în șomaj tehnic de două săptămâni. Gorjeanca este sigură că a luat virusul din spital. Totul a început miercuri, atunci când femeia a început să aibă stări de vomă. A mers la medicul de familie din comună, care a redirecționat-o joi către Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu pentru investigații suplimentare. De aici a început calvarul femeii de 60 de ani din Roșia de Amaradia, care a fost plimbată mai multe zile prin spitale până a ajuns la Târgu-Cărbunești.

Comment here