Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: FOCAR de COVID-19 la Spitalul Târgu-Jiu! Directorul de îngrijiri, o infirmieră și o funcționară de la administrativ, depistate POZITIV. Poate fi declanșat PLANUL ALB, iar conducerea unității, preluată de un COMANDAMENT DE CRIZĂ. Directorul de îngrijiri medicale al Spitalului Județean de Urgență, Claudia Motea, sora acesteia, angajată ca infirmieră la blocul operator al unității medicale și o funcționară de la administrativ au fost confirmate pozitiv cu COVID-19. Potrivit unor surse medicale, acesta era, miercuri seara, rezultatul testelor efectuate la laboratorul genetic de la Târgu-Jiu, acestea urmând să fie confirmate sau nu și de rezultatele testelor care se fac la Craiova. Conform surselor citate, alte zeci de probe au fost recoltate de la cadre medicale și angajați ai instituției medicale, la care se așteaptă rezultatele. Directoarea de îngrijiri face parte din Comitetul Director al SJU, iar în cazul în care Ancheta epidemiologică va stabili că și ceilalți trei membri ai organismului de conducere trebuie internați sau izolați, comanda spitalului va fi preluată de Comandamentul de Criză.

Pandurul: Cum evoluează epidemia la Motru. Primarul din Motru, Gigel Jianu, a comunicat, miercuri seara, că, în ultimele 24 de ore, la Spitalul Municipal Motru s-au prezentat 4 persoane care prezentau simptome specifice infectării cu noul coronavirus, din Motru, Broșteni și Târgu-Jiu. În același interval de timp au fost testate pozitiv 2 persoane cu domiciliul în Cătunele și Boca. “Toate persoanele pentru care specialiștii au pus diagnostic cert de infectare cu virusul SARS-Cov 2 sunt internate la Sectia Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu și la Spitalul suport Târgu-Cărbunești. În măsura izolării la domiciliu se află 334 de persoane. Reiterez apelul către dumneavoastră de a respecta toate măsurile impuse de autorități în vederea limitării extinderii epidemiei”, a transmis primarul.

Impact în Gorj: Primar acuzat de procurori că a dat o lucrare unei firme „de casă“. Tribunalul Gorj a început judecarea dosarului în care au fost trimiși în judecată mai mulți angajați ai Primăriei Vladimir, printre care primarul localității, Ion Ianăși (PNL), precum și doi oameni de afaceri. Acuzațiile aduse de anchetatori constau în abuz în serviciu și complicitate la această infracțiune, precum și fals în documente. Oamenii legii au ajuns la concluzia că o lucrare a fost subevaluată ca să fie direcționată „către o anumită firmă «de casă», urmărind astfel prejudicierea bugetului de stat, prin decontări fictive“, se arată în rechizitoriu. Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că reprezentanții societății Gatmat Prod SRL au întocmit în fals și au prezentat Primăriei Vladimir o situație de plată privind lucrările de construcție executate la podul care asigură legătura cu biserica din satul Andreești, care a fost vizată și de dirigintele de șantier, Liviu-Ion Popescu. Lucrarea a primit o finanțare de peste 500.000 de lei din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale.

Gorjeanul: Tatomir de la ELCFU Motru, noul director al Direcției Resurse Umane a CEO!  Valentin Tatomir, directorul ELCFU Motru, a fost promovat, săptămâna trecută, în postul de director al Direcției Resurse Umane a Complexului Energetic Oltenia, post vacant după plecarea Petrei Pătrașcu, în timpul conducerii lui Ciobotărică. Funcția a fost dorită de trei candidați, dar postul a fost obținut, fără emoții, de Tatomir. Noul director al Direcției Resurse Umane a CEO a purtat, săptămâna trecută, discuții și cu membrii Directoratului. În locul lui Valentin Tatomir, la ELCFU Motru, ar putea ajunge Dumitru Iacob, directorul Direcției Servicii Suport, structură care ar urma să se desființeze.

Comment here