Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Doi copii infectați cu COVID-19, internați în spitalul din Târgu-Cărbunești. Doi copii, cu vârste de 10 și 14 ani, sunt internați cu COVID-19 în Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești. În total, în unitatea medicală care a fost desemnată să se ocupe de tratarea bolnavilor infectați cu noul coronavirus se află internați 21 de pacienți. Cei doi copii se află internați cu membrii ai familiilor. Băiețelul de 10 ani este internat cu bunica și mama sa, iar alături de fata de 14 ani se află bunicul ei, în vârstă de 60 de ani, care este și cel mai vârstnic pacient. „Băiețelul era puțin speriat, pentru că a aflat dintr-o dată că are această boală. Psihologul a luat legătura telefonic cu el și acum este bine“, a menționat Constantin Târziu, managerul spitalului din Târgu Cărbunești.

Pandurul: Covid-19 și la Cariera Roșiuța. Doi salariați de la Cariera Roșiuța a Complexului Energetic Oltenia au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus. Aceștia erau la spitalul din Motru, cu simptome, iar după confirmarea rezultatului vor fi transferați la Târgu Jiu sau la Târgu Cărbunești, acolo unde sunt tratați pacienții cu Covid-19. Un alt salariat de la Roșiuța așteaptă rezultatul testului, având și el simptome. Numărul angajaților Complexului Energetic Oltenia testați pozitiv a ajuns astfel la zece.

Gorjonline: Lot de 26 de inculpați! Primarul comunei Runcu, fiul afaceristului Rămescu, salariați de la Primăria Motru și alți vânători, trimiși în judecată pentru braconaj. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au finalizat în decembrie ancheta în dosarul în care au fost trimiși în judecată, pentru braconaj, 26 de gorjeni care au participat la fapte care au avut loc în 2015-2016. Inculpat în acest dosar este și Adi Cîmpeanu, primarul comunei Runcu, dar și fiul afaceristului Mihai Rămescu, Alexandru. În lotul extins al inculpaților se află angajați ai primăriei municipale, dar și cunoscuți vânători din Runcu și Motru, aceștia având și în prezent armele de vânătoare ridicate de polițiști. Părți civile în dosar sunt Direcția Silvică Gorj, Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea, Asociația de Vânătoare Diana, Asociația de Vânătoare Egreta, Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Gorj. Valoarea prejudiciului în acest caz se ridică la suma de 250.000 de lei. Braconierii sunt acuzați că ar fi împușcat capre negre, urși, căprioare, mistreți.

Gorjeanul: Termocentrala Turceni, oprită de 11 zile! CE Oltenia, la minim istoric de producție! România importă energie. Complexul Energetic Oltenia, companie de interes strategic, cum le place s-o numească celor care o exploatează electoral, a devenit un fel de covrigărie, care mai funcționează cu un singur chioșc, și și-a trimis toți angajații în șomaj tehnic, iar clienții săi au trecut pe covrigi din import. Comparația nu e deloc forțată, în contextul în care cei 12.860 de salariați ai CEO sunt în șomaj tehnic până la finele lunii viitoare, cea mai mare termocentrală a companiei și a țării este oprită de aproape două săptămâni, societatea a ajuns la un minimum istoric de producție, iar România importă, constant, energie din state non-UE. În tot acest timp, nici din zona politică și nici din cea sindicală, nu se aude nicio voce, managementul CEO și Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri nu oferă explicații, iar dinspre Guvern și SRI se aude…tăcerea.

Primar luat la întrebări de Poliție pentru o poză pe Facebook. Primarul din Scoarța a trebuit să dea, ieri, explicații Poliției pentru o fotografie postată pe contul său de Facebook. Ion Stamatoiu spune că la scurt timp după ce a postat fotografia respectivă a fost sunat de un ofițer de poliție și întrebat de conținutul acesteia. Fotografia prezintă un grup de aproape 30 de persoane participante la o petrecere la care a fost și edilul. În imaginea respectivă sunt prezenți părinții primarului alături de multe alte rude, mama și tatăl edilului aniversându-și, ieri, ziua de naștere. Stamatoiu a menționat însă în postarea de pe rețeaua de socializare că fotografia nu e făcută recent, ci la sfârșitul lunii ianuarie. Primarul a avut însă de dat explicații la poliție și a trebuit să îi asigure pe oamenii legii că nu a organizat nicio petrecere la care să fie prezente atât de multe persoane.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here