Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Un tânăr jandarm, infectat cu coronavirus! Un jandarm din cadrul IJJ Gorj a fost internat în spital, după ce a fost diagnosticat cu coronavirus. Acesta va fi ţinut sub observaţie de către medici. Primele verificări arată că tânărul a intrat în contact cu un luptător din cadrul Grupării Mobile Craiova, infectat cu COVID-19. Alți 24 de jandarmi gorjeni sunt în izolare la domiciliu. La sediul instituției a fost făcută igienizarea, luni dimineață, fiind dezinfectate toate spațiile de lucru și mașinile din dotare.

Pandurul: CFR vrea penalități de la CE Oltenia. Complexul Energetic Oltenia a fost dat în judecată de către CFR Marfă. Dosarul, având ca obiect pretenții, a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Gorj – Secția Contencios administrativ și fiscal la data de 25 iulie 2019. Compania de stat a cerut ca CE Oltenia să fie obligat la plata sumei de circa 160 de mii de lei, reprezentând dobânzi penalizatoare, sumă actualizată cu indicele de inflație la data plății. ANAF a obligat CFR Marfă, în urma unor controale, să recupereze acești bani. Este vorba de penalități de întârziere datorate de CE Oltenia în baza a trei contracte de transport cărbune încheiate în anul 2011. Concret, compania din Gorj a achitat cu întârziere sumele aferente contractelor de achiziții publice.

Gorjeancă ucisă în Grecia. Familia are nevoie urgent de bani! O campanie de strângere de fonduri are loc în Turceni pentru repatrierea trupului unei tinere ucise în Grecia. “O mamă din Strâmba-Jiu (Gorj) este îngenuncheată de durere. Fiica dumneaei a fost ucisă în Grecia pe data de 11.04.2020. Autoritățile îi permit să o aducă acasă pentru a-i face toate rânduielile creștinești, însă din păcate o costă în jur de 3500 de euro, bani pe care nu îi are. Vă rog, vă implor să încercăm să îi alinăm cât de cât durerea și să o ajutăm să își aducă fiica acasă, să poată merge la mormântul ei să îi aprindă o lumânare”, este apelul lansat pe pagina de socializare. Parohia Strâmba Jiu s-a implicat în campania de strângere de fonduri, mai ales că autoritățile elene au dat și un termen, 29 aprilie, pentru repatrierea trupului.

Gorjeanul: Încă un salariat al Carierei Lupoaia, pozitiv la coronavirus. Nicu Bunoaica, lider de sindicat la Cariera Lupoaia, a anunțat, luni, că încă un salariat al unității, electrician la intervenții, a fost depistat pozitiv la coronavirus. Este al doilea salariat al carierei, infectat în ultima săptămână. Și doi angajați de la Cariera Roșiuța au fost internați, sâmbătă și duminică, în Spitalul Motru, fiind suspecți de coronavirus. Bunoaica a anunțată că pregătește plângeri penale împotriva celor care nu au protejat salariații, mai ales pe navetiști. Electricianul de la Lupoaia este al șaptelea caz pozitiv din cadrul CEO.

Fost senator de Gorj, în lupta împotriva COVID-19, alături de studenții Universității Politehnica din București. Mihnea Costoiu, fost senator de Gorj, și actual rector al Universității Politehnica din București sprijină, alături de studenții săi, lupta împotriva noului tip de coronavirus. În calitate de rector al Universității Politehnica din București, gorjeanul Mihnea Costoiu s-a alăturat echipei de cercetare din cadrul instituției de învățământ pe care o conduce. Acesta a donat pentru proiectul SuperIngineri al Universității Politehnica din București. ,,Este o inițiativă prin care îi putem ajuta cu toții pe eroii din spitale care luptă împotriva COVID-19! Universitatea Politehnica din București a lansat proiectul SuperIngineri, o inițiativă prin care studenți și profesori ai Universității Politehnica din București dezvoltă soluții la provocările medicilor în lupta împotriva COVID-19. Până acum, SuperInginerii au reușit proiectarea și imprimarea 3D de măști cu filtru HEPA14 și viziere cu rol de protecție a feței. În laboratoarele de chimie au dezvoltat soluții pentru dezinfectare atât pentru suprafețe, cât și pentru mâini. De asemenea, în prezent lucrează la dezvoltarea unui ventilator pulmonar sub o licență a University College London. SuperInginerii au în lucru numeroase alte proiecte, pe care le vor anunța imediat ce vor avea rezultate viabile”, a declarat Mihnea Costoiu.

Comments (1)

Comment here