Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: 18 infectați cu coronavirus la Motru. Între cei 18 sunt și membrii a trei familii. Mai precis, femeia de 58 de ani, prima depistată are și soțul în spital. De asemenea, minerul de la Lupoaia ar avea și soția infectată, la fel și salariatul de la Direcția Publică Motru care a fost transferat, alături de soție, la Spitalul din Târgu-Cărbunești. Împreună cu soția este internat și minerul de la Cariera Roșia, de loc din Urdari. Ambii sunt internați la Spitalul de Urgență din Târgu-Jiu. Gorjul a raportat, duminică,un total de 38 de infectați.

Impact în Gorj: Au fost efectuate primele teste de COVID-19 la laboratorul de genetică din cadrul spitalului din Târgu Jiu. Primele teste pentru depistarea infecțiilor cu COVID-19 au fost efectuate sâmbătă, 25 aprilie, la laboratorul de genetică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a precizat că testele au fost efectuate pentru persoanele internate în cadrul unității medicale: „Se merge în paralel cu laboratorul de la Craiova, pentru a se constata capacitatea laboratorului de a efectua testele în mod corect. S-au efectuat teste pentru pacienții internați în spitalul nostru, după are se vor efectua și petru pacienții din județ, atunci când personalul va fi pregătit în totalitate“, a spus Vienescu.

Pandurul: Boza vrea să rămână în CE Oltenia: Nu o să stăm cu mâinile în sân! Revocat din Directoratul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza nu are de gând să plece din companie. Este, în acest moment, în concediu medical și își dorește să rămână cadrul producătorului de energie. „Nu e normal să stăm cu mâinile în sân”, a spus Boza, la un post local de televiziune. Sorin Boza s-a plâns că și-a sacrificat sănătatea ca să facă „minuni” în fruntea companiei energetice. „Noi respectăm decizia Consiliului de Supraveghere, însă nu voi sta cu mâinile în sân, că nu e normal să stăm cu mâinile în sân. O să vedem ce va fi în continuare. Eu sunt un om împăcat că mi-am făcut datoria în fruntea acestui Complex, ca membru de Directorat. Am sacrificat sănătate și nopți, și zile, și ce am reușit să facem în perioada aceasta au fost minuni. Credeți-mă, în trei ani, 2017 – 2019, ținând cont doar pentru cei care nu își doresc să-și amintească care era situația la sfârșitul anului 2016 până în anul 2017”, a declarat Boza.

Gorjean în stare critică în Germania. Soția lui cere ajutorul românilor! Un tânăr gorjean care lucra la o firmă de demolări în Germania a suferit un grav accident de muncă. Soția lui, Anca Remetea, cere sprijin pe paginile de socializare pentru a afla detalii despre starea de sănătate a lui Robert, de care nu poate da de două zile. Acesta ar fi internat în spitalul municipal din Wolfsburg ca persoană neidentificată. Femeia spune că soțul ei lucra în Germania la o firmă de demolări și că a primit în urmă cu două zile un telefon de la un coleg al soțului său, care a anunțat-o că Robert a suferit un accident de muncă, fiind prins sub un perete de beton și că ar fi suferit fracturi la ambele picioare.

Gorjonline: Polițiști locali, fără mască, la o șuetă cu tinerii care-și fac veacul în fața unui magazin de pe Calea Severinului. În timp ce în toate localitățile din România acționează forțe din MAI, în cooperare cu MAPN și sprijiniți de Poliția Locală, pentru respectarea restricțiilor impuse prin ordonanțele militare, în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus, la Târgu-Jiu, polițiștii locali își beau cafeaua cu persoane care se strâng în grupuri, seară de seară, la un magazin de pe Calea Severinului. Săptămâna trecută, doi polițiști locali au fost surprinși, în timp ce își beau cafeaua, alături de mai mulți tineri.

Comment here