Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: CE Oltenia, fără plan de restructurare. Licitație anulată. Nicio firmă nu a fost interesată de oferta pusă la bătaie de Complexul Energetic Oltenia pentru realizarea unui studiu privind elaborarea Planului de restructurare și decarbonare pentru perioada 2020-2025. Suma oferită a fost de 2,4 milioane de lei, iar termenul de depunere a ofertelor a expirat pe data de 2 aprilie. Criteriul financiar a contat în proporție de 60% în stabilirea firmei câștigătoare. Studiul trebuia să evalueze capacitatea financiară a CE Oltenia de a derula proiectele de investiții aferente planului de dezvoltare, restructurare și decarbonare, inclusiv impactul acestor investiții asupra structurii și forței de muncă a companiei. Planul include construcția a trei noi grupuri de producție pe gaze, de câte 400 MW, din care două la sucursala Ișalnița și unul la sucursala Turceni, construcția a patru parcuri fotovoltaice, precum și reabilitatea, modernizarea și retehnologizarea microhidrocentralelor de la Turceni și Ișalnița.

Un primar din Gorj a revenit la muncă după izolare. Primarul Ilie Petroi a revenit la serviciu după ce a stat două săptămâni în izolare. Edilul din Aninoasa a fost reclamat că ar fi intrat în contact cu persoane aflate în izolare atunci când le ducea alimente. Cei de la Direcția de Sănătate Publică Gorj au decis să-l plaseze în izolare la domiciliu, mai ales că în Aninoasa a fost confirmat și un caz de COVID 19. Ilie Petroi s-a conformat și a stat 14 zile departe de primărie.

Gorjonline: Încă 2 cazuri de COVID-19, confirmate la Motru! Numărul persoanelor din zonă infectate a ajuns la 13. Primarul Municipiului Motru, Gigel Jianu, a anunţat, joi după-amiază, că două dintre cele patru persoane, internate, în ultimele zile, în spitalul din localitate au fost confirmate cu coronavirus. „După două zile, în care nu am avut niciun caz în legătură cu infectarea cu Sars Cov-2, astăzi am primit rezultatele pentru doi din cei patru pacienți internați la Spitalul Motru. Din păcate, rezultatul testelor este pozitiv, astfel că cei doi pacienți au fost transferați la Spitalul din Târgu Jiu pentru tratament. Aseară și în cursul zilei de azi, au mai fost internate patru persoane cu simptome ușoare (din Glogova, Padeș, Plopșoru și Motru)” a transmis primarul Gigel Jianu.

Gorjeanul: Liderul de sindicat de la Cariera Roșiuța, izolat la domiciliu cu toată familia. Nelu Roșca, liderul Sindicatului Liber Cariera Roșiuța, este izolat la domiciliu împreună cu soția și fiul său, pentru că soția lucrează la Tricotaje Motru. Deși Mihaela Roșca a fost în concediu în perioada în care au apărut cazurile de coronavirus în unitatea motreană, salariata a fost anunțată, alături de ceilalți 160 de colegi de muncă, că trebuie să se izoleze la domiciliu cu tot cu familia sa.

Impact în Gorj: Scutiri şi înlesniri de la plata chiriei pentru firmele din Târgu Jiu. Societăţile care funcţionează în spaţiile sau pe terenurile deţinute de Primăria Târgu Jiu ar puteam fi scutite de plata chiriei pe perioada stării de urgenţă, în care firmele au fost nevoite să-şi întrerupă activitatea.  Un proiect de hotărâre în acest sens va fi analizat în  şedinţa următoare a Consiliului Local Târgu Jiu. De scutirea de la plata chiriei vor beneficia și firmele care desfăşoară activităţi în incinta unităţilor de învăţământ şi parcuri. De asemenea, societăţile care deţin terase de vară nu vor mai achita taxa de utilizare. Nici frizeriile sau barurile din incinta Casei de Cultură nu vor mai plăti chirie. Inclusiv firmele a căror acticvitate economică a fost afectată ar putea să beneficieze de înlesniri: „Se aprobă exonerarea amânarea, pe perioada stării de urgenţă, a plăţii redevenţei la contractele de concesionare / superficie cu plata a ¼ din durata contractului ce are ca obiect activitatea de alimentaţie publică, prin prelungirea termenului de plată cu această perioadă şi întocmirea unui act adiţional în acest sens“, se arată în proiectul de hotărâre.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here