Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Încă doi mineri de la Cariera Roșia au coronavirus! Ambii navetiști sunt din Târgu-Jiu. Nu numai angajatul de la Urdari al Carierei Roșia a fost depistat pozitiv cu coronavirus, încă doi colegi de pe muncă, de pe același excavator 03 din Sectorul II al unității miniere a CEO, au ieșit pozitiv la test. Cei doi sunt din Târgu-Jiu și făceau naveta cu autobuzul. Acum, sunt pacienți ai Secției de Boli Infecțioase din Târgu-Jiu, la fel ca și colegul de la Urdari.

Gorjonline: Un deservent de pe mașina de gunoi a Direcției Publice Motru, suspect de coronavirus. Un salariat al Direcției Publice Motru, cu probleme de sănătate, se află internat la spitalul din localitate, suspect fiind de coronavirus. Bărbatul de peste 40 de ani s-a prezentat la spital cu febră și a fost considerat imediat suspect de coronavirus. Salariatul își așteaptă rezultatul testului, în timp ce colegul său de muncă, deservent și el, a fost trimis acasă, de șefii săi, până vine rezultatul testului. Patru salariați ai Direcției Publice sunt astfel izolați la domiciliu, doi având însă soțiile angajate la Fabrica de Confecții din localitate, familiilor impunându-li-se autoizolarea.

Impact în Gorj: 200 de teste COVID-19 zilnic, la Târgu-Jiu. 200 de teste pentru depistarea noului coronavirus vor putea fi realizate zilnic la laboratorul care a fost amplasat în incinta spitalului din zona Pasarelei, din municipiul Târgu Jiu. „Mai sunt câteva zile până când vor fi realizate primele teste COVID 19 la Târgu Jiu. Clubul Rotary din Târgu Jiu s-a alaturat eforturilor făcute de mai mulţi oameni inimoşi şi a contribuit cu peste 90.000 de lei la realizarea primului laborator de genetică moleculară din Targu Jiu, în acesta fiind posibil a fi realizate 200 de teste COVID zilnic. Coordonarea achiziției a fost asigurata de medicul Bogdan Niculescu, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu“, se arată într-un comunicat de presă al Clubului Rotary. Organizaţia a donat și 2.000 de măşti, 1000 pentru jandarmii din Gorj și 1000 pentru Spitalul de Urgență din Târgu-Cărbunești și medicii de familie.

Pandurul: CE Oltenia a cumpărat toate certificatele de carbon. Complexul Energetic Oltenia anunță că a achiziționat toate certificatele de CO2 aferente energiei electrice produse în anul 2019. Asta înainte de termenul prevazut de 30 aprilie 2020. Dacă nu ar fi respectat termenul de conformare, compania ar fi riscat o amendă de 100 de euro pentru fiecare certificat neachiziționat și vorbim de milioane de certificate cumpărate doar în această primăvară. Mai mult, s-ar fi putut ajunge la pierderea acordului de mediu. Guvernul a sprijinit CE Oltenia în acest demers, prin acordarea unui împrumut de 251 de milioane de euro, care se va transforma în ajutor de restructurare, dacă nu va putea fi rambursat în șase luni.

Decesul 251 al unui gorjean devine și decesul 495. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți o nouă listă de decese, în care a strecurat și un gorjean de 66 de ani al cărui deces a mai fost anunțat și acum zece zile. Este vorba de bărbatul din Tismana cu afecțiuni cardiace, care a murit pe 7 aprilie. Grupul de comunicare l-a prins în lista din 10 aprilie, când decesul a primit numărul 251. Marți, 21 aprilie, gorjeanul a fost din nou prins în listă cu nr. 495. Autoritățile locale au confirmat că este vorba de același deces și că este o eroare a Grupului de Comunicare Strategică.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here