Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: SURSE: Posibilă conducere MILITARĂ la Spitalul Târgu-Jiu! Directorul medical și directorul de îngrijiri au DEMISIONAT. Există posibilitatea să fie numit management militar la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu, după ce directorul medical, Simona Nicoleta Coleașă și directorul de îngrijiri, Claudia Elena Motea, au demisionat, susțin surse oficiale. Deocamdată, nimeni din cadrul unității medicale nu își asumă să ocupe, interimar, cele două posturi și au existat discuții privind preluarea conducerii de către cadre medicale militare. Directorul medical al SJU Târgu-Jiu, Simona Nicoleta Motea și directorul de îngrijiri, Claudia Elena Motea, și-au înaintat demisiile din funcții, marți, 14 aprilie a.c, însă au revenit asupra deciziei. Totuși, demisiile au ajuns la Ministerul Sănătății, însă, în aceeași zi, potrivit decretului emis de către președintele României, Klaus Iohannis, termenele de preaviz în cazul demisiei personalului încadrat în unități sanitare, de asistență socială, de asistență medico-socială și în instituțiile din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale au fost suspendate, pe întreaga durată a stării de urgență.

Pandurul: Pîrvulescu (FNME): Dacă stăteau o lună în șomaj tehnic, se diminua la jumătate salariul. Șomajul tehnic e sabie cu două tăișuri pentru angajații Complexului Energetic Oltenia, relatează cotidianul Pandurul. Sunt protejați de riscul de îmbolnăvire, dar veniturile lor vor scădea dramatic, spune liderul Federației Naționale Mine Energie. În fiecare lună, se face economie de 50% din fondul de salarii, a mai adăugat Dumitru Pîrvulescu. Până pe 7 iunie, toți angajații companiei vor fi în șomaj tehnic, prin rotație. “E bine că s-a înțeles și s-au împărțit salariații în două astfel încât să nu resimtă toți pe o perioadă mai lungă. Dacă stăteau o lună în șomaj tehnic, cu cei 75%, efectiv salariul lor se diminua la jumătate. Foarte multe avantaje salariații le au prin sporurile legate de condițiile de muncă pe care le au: spor de producție, de noapte, pericol, sâmbete, duminici și, implicit, veniturile scad dramatic. Oamenii au înțeles, dar situația este foarte delicată”, a declarat Dumitru Pîrvulescu.

Circulație închisă pe un drum județean din Gorj. Consiliul Județean Gorj are în derulare obiectivul de investiție ”Construire pod peste pârâul Zlaști pe drumul județean DJ 674A comuna Dănești, județul Gorj”. În vederea asigurării lucrărilor de șantier pentru construirea podului din satul Bucureasa, va fi necesară devierea circulației rutiere pe următoarea variantă ocolitoare: Strada 9 Mai-Strada Victoriei-DJ 663A sector Târgu Jiu- Botorogi-Văcarea, cu continuitate prin DJ 663 Văcarea-Dănești, cu continuitate în drumul comunal DC 53 Dănești-DJ 674A. În perioada sărbătorilor pascale, circulația rutieră va fi permisă pe sectorul de drum Târgu Jiu-Bucureasa-Dănești dar, începând cu data de 21 aprilie, circulația rutieră pe sectorul de drum județean Târgu Jiu -Bucureasa-Dănești, va fi închisă până la finalizarea execuției lucrărilor de construire a podului, pentru aproximativ trei luni de zile.

Impact în Gorj: Burlan, manager al CEO până la toamnă. Daniel Burlan are mandat în fruntea Complexului Energetic Oltenia până în luna octombrie a acestui an. Managerul CEO a declarat că nu ştie dacă va rămâne în funcţie şi după această dată, această responsabilitate fiind a Consiliului de Supraveghere. „Deciziile sunt în altă parte. Contractul meu de mandat a fost aliniat la planul de management până la finele anului 2020 şi va expira în octombrie 2020. Se doreşte o altă selecţie pentru directorat începând cu luna octombrie“ a precizat Daniel Burlan. Schimbarea unor membri din Directoratul CEO era prevăzută să se producă până de Paşte, dar măsura a fost amânată, cei vizaţi fiind Sorinel Boza, Dan Vasile şi Ovidiu Bălăcescu.

Comment here