Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Viceprimar din Gorj, filmat la furat. Viceprimarul din comuna gorjeană Vladimir a fost surprins de camerele de supraveghere la furat chiar în Săptămâna Mare. Potrivit imaginilor, viceprimarul ar fi fost ajutat de alți trei colegi să fure becuri, lămpi și pubele. O cameră de supraveghere a surprins momentul în care viceprimarul punea un material textil să acopere o altă cameră. Cei patru ar fi furat, în total, 8 lămpi stradale, 15 becuri cu led și 10 pubele. Imediat ce a văzut imaginile surprinse de camerele de supraveghere, primarul a sesizat Poliția.

Burlan dă asigurări: Nu vor fi probleme cu salariile. Nu vor fi probleme cu banii la Complexul Energetic Oltenia! Sunt asigurările venite de la Daniel Burlan, președintele Directoratului companiei. Burlan a explicat că toți angajații vor primi salariile la timp chiar și în șomaj tehnic. În plus, până acum, a fost deja acordată cota de combustibil în tichete cadou. “Există termene la care se dau salariile, le respectăm. Se vor acorda salariile la timp. S-au acordat și acele tichete cadou pentru combustibil. Pe perioada șomajului tehnic, fiecare salariat va primi 75% din salariul de bază, plus sporul de vechime, plus adaosul lunar de 800 de lei, mă refer aici ca un venit brut. Acestea sunt remunerațiile pe care le vor primi în această perioadă”, a declarat Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO.

Gorjonline: Contract cu „dedicație” pentru construirea clădirii în care va funcționa laboratorul de teste COVID-19. Firma unui consilier PSD și-a luat partea. Contractul pentru construirea clădirii în care va funcționa laboratorul genetic pentru testarea pacienților cu COVID-19 este secret, atâta vreme cât procedura pentru atribuirea acestuia nu se regăsește în Sistemul Electronic de Achiziții Publice și nici pe site-ul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu, cu toate că unitatea medicală plătește 195.000 de lei, bani publici. Una din firmele care și-a tras partea leului din acest contract aparține consilierului local PSD Marius Dănăricu, ales local la Scoarța.

Strategia Energetică un document mort! O spune un fost secretar de stat. Andrei Maioreanu, fost secretar în Ministerul Energie, atrage atenția că Strategia Energetică a României a fost abandonată de actualii guvernanți. „Când am plecat din funcția de secretar de stat în Ministerul Energiei, am lăsat celor care au venit la putere o Strategie Energetică a României care trecuse de consultarea publică și era în stadiul consultării trans frontieră, așa cum prevede legea. A trecut aproape o jumătate de an. Strategia este acum un document mort” a declarat Maioreanu.

Gorjeanul: Asfalt de 600.000 de lei pentru o străduță din Tismana. O stradă din orașul Tismana, în lungime de 623 de metri, va intra cât de curând în reabilitare. Este vorba despre strada Duiculești, un drum de interes local amplasat în zona cartierului „Mahala”. Drumul nu a văzut niciodată asfalt, fiind în prezent pietruit. Valoarea estimată pentru achiziţia lucrărilor de proiectare și execuție este de 565.283 de lei fără TVA. Firmele de construcții au termen până pe data de 30 aprilie să depună ofertele. Investiția se realizează cu bani de la bugetul local.

Impact în Gorj: CEO se apropie de finalizarea procesului de achiziţionare a certificatelor de dioxid de carbon. Daniel Burlan, managerul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a precizat că în aceste zile se vor cumpăra toate certificatele aferente anului trecut. În ultima perioadă, preţul certificatelor a scăzut, din cauza pandemiei de COVID-19. „Mai avem de cumpărat un număr mic de certificate şi încercăm o modalitate de a le cumpăra mai ieftin. Avem soluţii“, a declarat Burlan. CEO trebuie să cumpere, până la 30 aprilie, 16 milioane de certificate de dioxid de carbon, 4 milioane fiind achiziţionate din fonduri proprii, iar pentru restul există împrumutul de peste 250 milioane de euro acordat  de guvern. Conform lui Burlan, ar mai fi de cumpărat mai puţin de un milion de certificate.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here