Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Carantinat: Se fac afaceri pe spinarea noastră. Este revoltă în rândul gorjenilor aflați în carantină la hotelul Rais din Municipiul Târgu-Jiu. Oamenii susțin că ar trebui să iasă din carantină luni, dar sunt ținuți până marți fără nicio explicație. Gorjenii aflați în carantină cred că se fac afaceri pe seama lor. Autoritățile au explicat, însă, că ziua de carantină de termină la ora 24.00, iar ieșirea din hotel se face a doua zi.

Schimbarea Directoratului CE Oltenia, amânată. Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a amânat, luni, o decizie privind schimbarea unor membri ai Directoratului. A fost pe ordinea de zi, dar decizia a fost amânată pentru o ședință viitoare, care va fi după Paște. Potrivit unor surse, din actualul Directorat vor rămâne Daniel Burlan și Constantin Bălășoiu. Ar urma să fie înlocuiți Sorin Boza, Dan Vasile și Ovidiu Bălăcescu. Grigore Popescu și Ioan Vasile Viorel sunt doi posibili înlocuitori, fiind posibil ca un alt nou membru al Directoratului să fie din Mehedinți, județul de baștină al ministrului Economiei.

Gorjeanul: Hotelul din Turceni al CEO, pregătit să cazeze salariați cu COVID-19 și izolații preventiv din termocentrală. Hotelul, deținut de Complexul Energetic Oltenia, se află în apropierea sucursalei Turceni și  este pregătit, de la finalul lunii martie, să cazeze salariații companiei, care ar putea fi infectați cu COVID-19, dar și pe cei care ar putea fi izolați preventiv la locul de muncă. Pentru acest spațiu hotelier, care are 16 camere duble și 16 single, toate cu baie proprie, s-au achiziționat, la final de martie și început de aprilie, produse de igienă și curățenie, dar și articole sanitare.

Casa de vacanță Oxigen, centrul de carantină din stațiunea Rânca, unde a fost cazat decedatul de coronavirus, dezinfectată de DSP. Transformată în centru de carantină din Rânca, la fel ca alte nouă pensiuni și hoteluri din stațiunea montană, Casa de vacanță Oxigen a intrat rapid în dezinfecție. Asta pentru că în una dintre camere a fost cazat Claudiu Dan, bărbatul decedat în urma infectării cu coronavirus. DSP Gorj a intrat în alertă imediat, iar camera fostului carantinat, holul și spațiile comune ale vilei au fost dezinfectate. În incinta centrului de carantină Oxigen se mai află cel puțin 20 de persoane carantinate, cazate acolo săptămâna trecută.

Gorjonline: Managerul are salariu de 19.600 de lei! Angajații instituției fac duș cu jetiera cu care se spală ambulanțele. Ignoranța și incompetența decidenților de la vârful Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Gorj generează situații revoltătoare și scoate în evidență o bâjbâială generală a șefilor instituțiilor care ar trebui să ia măsuri ferme. În actualul context, în care frământarea principală a oamenilor e teama infectării cu noul coronavirus, șefii SJA acționează rudimentar, fără să respecte nici un normativ impus de situația specială reglementată la nivelul României. Concret, în timp ce managerul și directorul medical au salarii de aproape 4.000 de euro, lunar, n-au fost în stare să creeze un spațiu în care echipajele de pe ambulanțe să poată face un duș, așa că, puși în situații limită, asistenții și ambulanțierii au fost nevoiți să se spele cu jetierele cu care se spală autospecialele de salvare.

Impact în Gorj: Magazin online cu produse ale fermierilor gorjeni. Transportul este gratuit. Un magazin online destinat doar produselor fermierilor a început să funcţioneze de câteva zile. Pe platforma butic.transatravel.ro se găsesc şi pot fi comandate produse lactate, carne, carne de miel în carcasă, legume, verdeţuri, produse apicole, ouă etc. Este primul magazin online din Oltenia cu produse puse la dispoziţie exclusiv de producătorii agricoli. Magazinul online a fost lansat sâmbătă şi, deja, 12 fermieri s-au înscris şi îşi vând produsele prin intermediul său.

Comment here