Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Al doilea gorjean răpus de noul coronavirus. Venise din Anglia şi era în carantină la Rânca. Un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din comuna Băleşti, care se afla într-un centru de carantină din zona montană Rânca, din judeţul Gorj, a murit vineri, 10 aprilie. Imediat s-a efectuat testul de COVID-19, iar rezultatul a fost pozitiv. Este al doilea gorjean decedat diagnosticat cu noul coronavirus. Bărbatul, de 41 de ani, a fost plasat în carantină singur în data de 6 aprilie, după ce s-a întors din Anglia cu un autovehicul în care a călătorit singur şi nimic nu indica faptul că are probleme medicale.

Principalele componente ale laboratorului genetic, în care se vor efectuate testele de depistare a infecţiilor cu COVID-19 au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Medicul Bogdan Niculescu, şeful Secţiei de Ortopedie, a făcut anunţul. Niculescu s-a ocupat de strângerea fondurilor. Banii necesari pentru achiziţionarea laboratorului, aproximativ 200.000 de euro, au fost donaţi de oameni de afaceri gorjeni.  „Aşa cum am promis încă de la început, suntem bucuroşi să vă anunțăm că au sosit componentele principale ale sistemului PCR – real time, sistemul de detecţie şi extractorul automat. Constructorul, Spitalul Judeţean şi Consiliul Judeţean ne-au asigurat că incinta în care va fi amplasat laboratorul genetic va fi gata în timp util“ a anunțat Bogdan Niculescu.

Gorjonline: Asistente de la Spitalul Târgu-Jiu, în izolare! Un cunoscut medic, cu care au intrat în contact, riscă o AMENDĂ URIAȘĂ. Ancheta epidemiologică, efectuată în cazul decesului bărbatului de 66 de ani din Tismana, confirmat, post-mortem, cu SARS-Cov2, a scos la iveală faptul că personalul medical din Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu nu a fost instruit sau nu respectă recomandările epidemiologilor și există riscul ca în orice clipă să se declanșeze un focar de coronavirus, chiar în unitatea medicală. Medicul Ion Mălăescu, cardiolog în cadrul Unității de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici, riscă o amendă uriașă din partea Direcției de Sănătate Publică Gorj din cauză că nu s-a decontaminat după ce a acordat o consultație pacientului aflat în stare critică, în secția ATI, și care, ulterior, a decedat și a fost confirmat cu SARS-Cov2. Mai exact, reputatul cardiolog a ieșit din salonul în care se afla pacientul, echipat corespunzător, și a trecut pe lângă două asistente, aflate în secție, care tocmai ieșeau din tură și nu purtau echipament de protecție. În urma anchetei epidemiologice, cele două asistente au intrat în izolare, însă nu au fost testate, din cauză că nu prezintă simptome specifice COVID-19.

Pandurul: CE Oltenia a venit cu precizări legate de șomajul tehnic. Complexul Energetic Oltenia a anunțat că, în intervalul 13.04-10.05, vor intra în șomaj tehnic un număr de 6.532 de salariați din totalul de 12.860, urmând ca restul salariaților să intre în șomaj tehnic în intervalul 11.05- 07.06. “Pe perioada șomajului tehnic, salariații CE Oltenia vor beneficia, conform CCM, de o indemnizație brută reprezentând 75% din salariul de bază, spor vechime și adaos lunar”, a transmis compania. În perioada ianuarie – martie 2020, CE Oltenia a înregistrat o reducere semnificativă a vânzărilor de energie electrică, respectiv a veniturilor companiei, ce se va accentua în lunile următoare.

Gorjeanul: Nume controversate în noul Directorat al CEO. Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia va schimba Directoratul companiei, în ședința de astăzi, 13 aprilie, susțin surse politice. Mai exact, din actuala structură de conducere vor rămâne doar Daniel Burlan și Constantin Bălășoiu. Adunarea Generală a Acționarilor va prelungi mandatele supraveghetorilor, care expiră pe 18 aprilie, cu încă două luni. Potrivit unor surse, acționarii CEO vor opera o schimbare în CS, în sensul că unul dintre supraveghetori a renunțat la mandat, urmând să fie validat pe poziția rămasă vacantă unul dintre consilierii personali ai președintelui Directoratului, Daniel Burlan. Noul CS îi va schimba pe trei dintre membri Directoratului: Sorinel Boza, Ovidiu Bălăcescu și Dan Vasile, care vor fi înlocuiți cu Gore Popescu, adjunct-șef la Cariera Pinoasa, Viorel Ioan Vasile, șef Birou Tehnic Verificare Documente și Marian Gabriel Balaci, fost director RAAN Dr.Tr. Severin.

Comments (1)

Comment here