Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Rudele bărbatului decedat nu-și explică unde s-a infectat cu COVID-19! Medici de la UPU, ORL, Medicală, Cardiologie, Infecțioase și ATI au intrat în contact cu Nelu Pau. Bărbatul în vârstă de 67 de ani, din Tismana, decedat, marți, 7 aprilie a.c., în Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, și confirmat ca fiind infectat cu COVID-19, post-mortem, joi, avea insuficiență cardiacă decompensată, în stadiu terminal. Mai muți medici de la cel puțin șase secții ale Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu i-au acordat consultații medicale, în cele două zile cât a fost internat în spital. Bărbatul a ajuns, duminică, inițial, la Centrul de Permanență din Tismana, de unde a fost adus, ulterior, în Unitatea de Primiri Urgențe de la Târgu-Jiu, de către un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță. Acesta a fost consultat de medici de la secțiile ORL, Medicală 1 și 2, Cardiologie, iar mai apoi a fost transportat în Secția Boli Infecțioase unde i s-au recoltat probe în vederea testării pentru COVID-19, fiind suspect, la acel moment. Starea sa de sănătate a fost, relativ, stabilă chiar și luni dimineața, însă a degenerat rapid și s-a luat decizia să fie transferat la terapie intensivă la Spitalul 700 unde a fost intubat însă, marți, a decedat. Rezultatul testului a venit abia joi, la două zile după moartea bărbatului, acesta fiind pozitiv. Direcția de Sănătate Publică Gorj a declanșat o anchetă epidemiologică pentru a fi depistate persoanele care au intrat în contact cu bărbatul decedat.

Pandurul: Zeci de familii dintr-o comună din Gorj au plecat la muncă în străinătate. În timp ce zeci sau chiar sute de gorjeni se întorc zilnic acasă din străinătate de frica virusului ucigaș, sunt unii care pleacă. Nu se duc să se plimbe, ci să muncească, asta pentru că în țară nu au nicio sursă de venit. E cazul a zeci de localnici din comuna Roșia de Amaradia, care au plecat chiar înainte de Paște în Germania. Pentru ei, coronavirusul este doar o stare de fapt și, chiar dacă le este frică, riscă să ajungă într-o țară declarată zonă roșie să facă rost de bani. Acasă nu au nicio sursă de venit și nu au cu ce să-și întrețină familiile.

Contract gras la o instituție din Gorj. Peste 10 milioane lei! Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Gorj caută o firmă de catering care să livreze mâncare asistaților din opt centre sociale. Instituția va organiza o licitație deschisă, online, pentru a atribui contractul de peste 10 milioane de lei. Pentru acești bani, firma va furniza peste 575.000 de porții de mâncare, timp de trei ani. Valoarea totală estimată a acordului-cadru este 10,3 milioane lei fără TVA.

Impact în Gorj: Spitalul din Târgu Jiu achiziţionează teste pentru depistarea infecţiilor cu COVID-19. Aproximativ 200 de teste pentru depistarea infecţiilor cu noul coronavirus au fost comandate de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, pentru aparatul pe care-l deţine în comodat. Testele, potrivit conducerii unităţii medicale, vor ajunge abia peste câteva săptămâni, acesta fiind termenul dat de firma care aduce aceste produse. Testele vor fi aduse de un furnizor din Franța. Problema este că, aşa cum precizat şi directoarea Institutului Naţional de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti, aceste teste nu sunt disponibile nici măcar în Europa.

Gorjeanul: Complexul Turistic Natura, unicul centru de carantină din Mușetești! Restul proprietarilor de pensiuni fug de coronavirus, după ce unul dintre cazați a fost testat pozitiv. O societate din comuna Mușetești, care deține un complex turistic, situat la 20 de kilometri de Târgu-Jiu, a acceptat să cazeze persoane reîntoarse în țară din zonele roșii din Europa, afectate de coronavirus. Deși, în comună sunt și alte pensiuni, iar autoritățile locale au scos acest serviciu la licitație, doar firma Natura 2000 a acceptat să își pună spațiul, contra cost, la dispoziția carantinaților. Una dintre persoanele ajunse în locația din Stăncești-Larga, în prima tură, a fost depistată cu coronavirus, fiind internată la Craiova.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here