Revista Presei

Revista presei locale

GorjOnline: Criminaliștii din Timișoara au abandonat căutările jandarmului din Țicleni, pe motiv de coronavirus! Familia a făcut plângere penală. Se fac aproape două luni de când jandarmul gorjean, Mădălin Nisipeanu, în vârstă de 23 de ani, a dispărut subit, ultima oară fiind văzut, noaptea, la jumătatea lui februarie, urcând într-un taxi în zona complexului studențesc din Timișoara. Telefonul i-a fost activ până la ora 1.50, iar de atunci, tânărul parcă a fost șters de pe fața pământului, el neapărând, în mod incredibil, nici măcar razant în vizorul camerelor publice ori private de luat vederi din Timișoara, în timp ce ultimele persoane care l-au văzut în viață, au dat, curios, din umeri în fața anchetatorilor. Mai mult, ancheta a ajuns să se oprească, brusc, o lună mai târziu, pe motiv de coronavirus, criminaliștii motivând că nu pot căuta un dispărut în plină stare de urgență(??). Familia lui Mădălin nu și-a pierdut speranța, căutând ajutor la procurorii timișoreni, în cauză fiind depusă, încă, din februarie, o plângere penală.

Impact în Gorj: Medic de la spitalul din Târgu Jiu, dat de DSP Gorj pe mâna procurorilor. Direcţia de Sănătate Publică Gorj a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu în cazul unui medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Nicoleta Guţă, șefă la Secția Medicală II, a fost de gardă la Secția Infecțioase, iar, potrivit unor informaţii şi articole apărute în mediul online, aceasta i-ar fi dat dispoziţie unei asistente să se ocupe de pacienţii infestați cu noul coronavirus. În plus, aceasta ar fi intrat fără echipament de protecţie, după care a plecat în oraş. Potrivit unui comunicat de presă al DSP Gorj, au existat o serie de neconcordanţe între declaraţii, astfel că s-a dispus sesizarea procurorilor.

Pandurul: CE Oltenia, amendat pentru poluare. În zilele de 5 şi 6 aprilie 2020, din cauza de vântului puternic, în zona localităţii Turceni, judeţul Gorj, s-a înregistrat o poluare atmosferică cu pulberi provenite de la depozitul de zgură şi cenuşă al Termocentralei Turceni din cadrul Complexului Energetic Oltenia, anunță Garda Națională de Mediu. “Prezenţi la faţa locului, în ambele zile, comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean Gorj al GNM, au constatat faptul ca operatorul economic nu a respectat prevederile referitoare la protecţia atmosferei. În consecinţă, Garda de Mediu Gorj a aplicat Complexului Energetic Oltenia o sancţiune contravenţională în valoare de 50.000 lei”, arată un comunicat al instituției.

Procesul Burlan-Bunoaica, suspendat. Judecătoria Motru a suspendat, pe perioada stării de urgență, procesul dintre președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia și liderul de sindicat Nicu Bunoaica. Daniel Burlan îi cere lui Bunoaica, în instanță, daune morale de 200 de mii de lei, pentru „prejudiciul adus imaginii și prestigiului profesional”. Procesul a fost înregistrat pe data de 8.10.2019, iar primul termen a avut loc pe 14 ianuarie, când avocatul sindicalistului a cerut amânarea cauzei. Judecătorii motreni au decis pe 18 februarie să acorde un nou termen, pentru administrare probe. Marți, 7 aprilie, instanța a suspendat procesul, ca urmare a  instituirii stării de urgență pe teritoriul României. În cererea de chemare în judecată, Daniel Burlan i-a reproșat președintelui Sindicatului „Solidaritatea 2013” că a trimis două petiții, în perioada mai-iunie 2019, în care ar fi făcut tot soiul de „afirmații neadevărate” la persoana sa.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here