Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Sute de persoane în carantină în pensiunile şi hotelurile din Rânca. Câteva sute de gorjeni veniţi din străintate au ajuns duminică în carantină în pensiunile şi hotelurile din Rânca, transformate în centre pentru cei care trebuie să stea în izolare. Aproximativ 20 de unităţi de cazare, unele de patru stele,  au fost transformate în centre de carantină. Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei Concesionarilor din Rânca, a declarat că transformarea unităţilor de cazare înseamnă o gură de oxigen pentru proprietari. „Mai sunt 20 de unităţi în aşteptare, pentru a deveni centre de carantină. Dacă va fi nevoie, o să primesc şi eu în carantină. De la jumătatea lunii februarie nu s-a mai făcut nimic din cauză că nu au mai venit turişti. S-au anulat toate competiţiile de weekend. Suma care se alocă pentru cazare este de 130 de lei. Sunt cheltuieli mai mari decât în mod normal pentru că trebuie să le asiguri şi materiale de curăţenie. În plus, trebuie ridicate toate deşeurile cu o firmă abilitată. Dacă este cineva bolnav, trebuie să se distrugă tot ce este în cameră. Cei de la Sănătate Publică sunt bine organizaţi“ a declarat Pănescu.

Gorjeanul: Medic octogenar, în linia întâi! În timp ce medici ai Spitalului de la Târgu-Cărbunești, transformat în spital suport pentru tratarea pacienților cu coronavirus și ai Spitalului Județean de Urgență au dezertat în fața bătăliei cu COVID-19, transferându-se, solicitându-și pensionarea ori demisionând din funcții, la Spitalul Orășenesc Rovinari lucrurile stau invers. Aici a rămas pe poziții tot personalul, dar, mai ales doctorii seniori, care lucrează cot la cot cu medicii tineri, mai ales în compartimentele strategice ATI și Chirurgie. Un exemplu în acest sens îl dă dr. Petre Ciuvăț, ce luna viitoare va împlini 80 de ani, medic cu specializare în ATI, care lucrează de doi ani în această unitate medicală, după ce a prestat o viață la un spital din București. Dr. Ciuvăț dă asigurări că Spitalul Rovinari poate face față oricărei crize, inclusiv celei create de noul coronavirus, unitatea medicală fiind dotată frecvent cu aparatură de ultimă generație, dar și cu materiale sanitare și de protecție pentru personal.

Policlinica din Cărbunești, extinsă: Lift, cabinete moderne și noi spații. Ambulatoriul spitalului din orașul Târgu-Cărbunești urmează să fie reabilitat și modernizat pe fonduri europene. Autoritățile locale au scos deja la licitație lucrările de proiectare și execuție. Valoarea totală estimată a investiției depășește 5,5 milioane de lei. Prin proiect se propune extinderea pe verticală a clădirii, montarea unui lift și crearea de noi spații.

Gorjonline: Confirmat cu COVID-19, externat după două zile din spital! Ambulanțierul care l-a dus acasă nu purta echipament de protecție și nu a intrat în izolare! Conducerea Ambulanței Gorj a ASCUNS totul. Un ambulanțier de la Substația Târgu-Cărbunești a Serviciului Județean de Ambulanță Gorj merge în continuare la serviciu și intră în contact cu colegii săi, cu personalul medical din spitalele și cu pacienți care solicită ambulanța deși, pe 27 martie a.c., a intrat în contact direct cu un bărbat confirmat pozitiv cu COVID-19, fără să poarte echipament de protecție. Conducerea SJA Gorj a ascuns detaliile acestui caz, în primul rând pentru că este în culpă și, mai mult, s-ar fi iscat controverse cu privire la faptul că a fost externat de la Boli Infecțioase, după numai două zile de la momentul testării, fără să se fi așteptat rezultatul acesteia.

Pandurul: Ce soluție a găsit primarul din Runcu să ducă Lumina Sfântă localnicilor. De ani de zile, primarul din comuna gorjeană Runcu este recunoscut ca fiind singurul civil între fețele bisericești în noaptea de Înviere. Adrian Cîmpeanu a obișnuit, în ultimii ani, să meargă la aeroport și să ia Lumina Sfântă sosită de la Ierusalim și să o lase, în drumul de la București spre Runcu, în toate județele. În acest an, cel mai probabil, Lumina Sfântă nu va mai fi adusă de la Ierusalim, și nici bisericile nu vor putea primi credincioșii de Paște, așa că edilul caută soluții ca toți localnicii să aibă Lumină de Paște. Primarul a decis ca polițiștii locali din comuna Runcu să ducă o candelă și anafură la fiecare poartă.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here