Revista Presei

Revista presei locale

GorjOnline: DEMISIA, EXTREMĂ URGENȚĂ! Spitalul Târgu-Jiu DEȚINE un aparat performant pentru depistarea COVID-19! Conducerea unității medicale A UITAT de el. În timp ce medici și oameni de afaceri gorjeni au pus mână de la mână și au strâns 200.000 de euro pentru achiziționarea unui laborator genetic, în vreme ce deputatul Dan Vîlceanu a cerut ajutorul ministrului Economiei, Virgil Popescu, și Nuclearelectrica a inclus și Spitalul Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu, cu suma de 1,5 milioane de lei, în lista instituțiilor cărora le-a acordat sponsorizări, tot pentru achiziționarea unui aparat pentru testarea COVID-19, unitatea medicală DEȚINE un aparat ultra-performant, o linie PCR, pentru testarea și diagnosticarea certă a pacienților infectați cu noul coronavirus, însă conducerea instituției NU ȘTIE acest lucru! În timp ce pacienții suspecți internați în Secția Boli-Infecțioase a SJU așteaptă cu înfrigurare, cinci-șase zile, rezultatul testului, în vreme ce gravidele sau femeile suspecte care tocmai au născut stau internate în Obstretică-Ginecologie și câte o săptămână pentru a afla dacă au fost infectate cu COVID-19, iar managerul Dumitru Vienescu afirmă public că spitalul de la Târgu-Jiu NU deține un aparat PCR, în unitatea medicală există, de aproape doi ani, un aparat nou-nouț GeneXpert, singurul lucru pentru a-l putea pune în funcțiune fiind achiziționarea kit-urilor Xpert Xpress SARS-CoV-2.

Gorjeanul: Zece cabane din Rânca, transformate în centre de carantină pentru coronavirus! Alte 22, pe lista de așteptare. Stațiunea montană Rânca se transformă în una de carantină pentru cei veniți din zonele roșii de peste graniță. Deja 10 cabane din Rânca au semnat contracte de cazare cu primăriile din Baia de Fier și Novaci, pentru a pune la dispoziția DSP Gorj aceste locații, în timp ce alte 22 sunt pe lista de așteptare. Cabanierii se înghesuie să își transforme, contra cost, aceste spații de cazare în centre de carantină, deși la începutul pandemiei au fost extrem de vehemenți la adresa acestei inițiative a autorităților județene, atunci criticând posibilitatea transformării cabanei SGA din Rânca în centru de carantină COVID-19.

Pandurul: Reclamat la Poliție după ce a dus mâncare unor bătrâni din comună. Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită! A simțit-o pe pielea lui un localnic din comuna gorjeană Cîlnic, care s-a trezit chemat la Poliție să dea explicații după ce a ajutat câțiva bătrâni. Și cei care au primit mâncare de la acesta au fost invitați la Poliție, dar oamenii legii s-au răzgândit și i-au anunțat apoi că le vor lua declarații acasă. Totul s-a întâmplat după ce un localnic a dus mâncare și apă unor bătrâni din comună. A postat apoi câteva fotografii pe Facebook de la acțiunea sa caritabilă și s-a trezit reclamat la Poliție și acuzat că și-ar fi făcut campanie electorală.

Încă un hotel pe Calea Eroilor. O firmă din Gorj intenționează să ridice pe Calea Eroilor din Târgu Jiu un hotel cu două etaje. Acesta va funcționa în completarea actualului restaurant situat vizavi de Coloana Infinitului. Este vorba de fosta Casă Bădescu, a arhitectului Iulius Doppelreiter, cunoscută în prezent sub denumirea de Restaurant „La Coloană”. SC OILPETROMARIO SRL din Bumbești-Pițic, administrată de Alina Crețoiu, a solicitat, la APM Gorj, emiterea unui acord de mediu pentru realizarea acestei investiții.

Impact în Gorj: Energie vândută cu 1 ban pe bursă. CEO este afectat. Complexul Energetic Oltenia se confruntă cu o situaţie dificilă în această perioadă, deşi preţul certificatului de dioxid de carbon s-a prăbuşit. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu preţul energiei electrice, care s-a vândut ieri chiar şi cu zero bani. Energia livrată în multe dintre intervalele orare ale zilei duminică s-au făcut la un 1 ban/MWh. Este vorba de intervalele orare cuprinse între 10.00-19.00. Principala cauză, susţin specialiştii, este epidemia de coronavirus.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here