Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Pacientul nr. 7 din Gorj, din Târgu-Cărbunești. Un bărbat din Târgu-Cărbunești, trecut de 40 de ani, este al șaptelea gorjean diagnosticat cu noul coronavirus. Acesta nu are niciun fel de simptome. Bărbatul a revenit din Marea Britanie și era în izolare la domiciliu, în apartamentul unui prieten. Într-una din seri, nu a răspuns la telefon și soția lui, asistent medical, a mers să vadă ce se întâmplă. Bărbatul era inconștient și părea a fi intoxicat cu bioxid de carbon. A fost chemat un echipaj de ambulanță, dar nu au mai așteptat după el. Bărbatul a fost dus la spital, soția fiind ajutată de mai multe persoane să îl ducă la mașină, și și-a revenit. Pentru că soția a spus că a venit din Anglia, i-au fost recoltate probe pentru Covid-19, rezultatul fiind comunicat joi ca fiind pozitiv. Vestea bună este că acesta nu a avut și nu are niciun fel de simptome. Vestea rea este că mai multe persoane au intrat în contact cu bărbatul, trei bărbați care au ajutat-o pe asistentă să își ducă soțul la spital și echipajul de pe ambulanță care l-a văzut pe bărbat pe Unitatea de Primiri Urgență.

Minerii, sfătuiți să improvizeze măști de protective: Luați eșarfe, fulare, batiste împăturite. “Suntem pe cont propriu!” Este mesajul transmis minerilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Sindicalistul Manu Tomescu îi sfătuiește pe salariații, nevoiți să meargă la muncă și în această perioadă, să își ia propriile măsuri de protecție. Chiar dacă nu mai găsesc măști de protecție în farmacii, minerii au fost sfătuiți să-și improvizeze unele din fulare, batiste ori eșarfe pe care să le poarte în special când merg la muncă și se întorc acasă.

Gorjeanul: Vrea să profeseze ca medic, dar nu e acceptată! Situație complicată pentru fosta șefă a Direcției de Protecție Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Teodora Ciobanu, care dorește în această perioadă să profeseze ca medic, dar spune că nu este acceptată pe niciunde. Condamnată, în 2017, definitiv la trei ani de închisoare, pe care i-a și executat, pentru fapte de corupție, Ciobanu a ieșit din spatele gratiilor de circa un an și jumătate, dar de atunci și până acum nu a reușit să își găsească o slujbă care să îi asigure un câștig stabil. De profesie medic, fosta directoare a încercat în această perioadă în care medicii sunt la mare căutare să se angajeze la un spital din județ sau la o instituție care să aibă nevoie de serviciile sale. Recunoaște cu amărăciune că toate ușile i-au fost închise, deși e dispusă să fie chiar și în „linia întâi” în lupta contra noului coronavirus.

GorjOnline: CRIZA COVID-19, la MATERNITATEA Târgu-JIU! Gravidele, suspecte de coronavirus sau nu, internate în jumătate de secție! Lucrările de renovare la cealaltă jumătate au fost oprite, iar ușile ferecate. Femeile care trebuie să nască, aflate în izolare la domiciliu sau carantină, sunt direcționate către maternitatea din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, în contextul în care toate spitalele din Gorj au fost golite și nu sunt primite niciunde, cu excepția situației în care nasc spontan. Maternitatea unității medicale de la Târgu-Cărbunești, desemnată pentru a acorda suport pacienților cu COVID-19, este în renovare și nu se știe cu exactitate când va deveni funcțională. Așa că se pleacă de la premiza că nefăcându-se testări, gravide confirmate nu există. Medicii de la Târgu-Jiu se întreabă ce se va întâmpla în cazul în care o femeie însărcinată sau din cele care tocmai au născut, aflată în secția de Obstretică-Ginecologie, va fi testată pozitiv cu noul coronavirus?

Impact în Gorj: Condiții de lux pentru carantinații din Gorj. De mai bine de două luni de zile, persoanele carantinate beneficiază de toată atenția autorităților. Cei veniți din străinătate au parte de cele mai bune condiții în ceea e privește cazare și masa ținând cont că stau în hoteluri și pensiuni de lux din județ. Până acum, niciunul dintre cei care au părăsit zona de carantină nu s-au plâns de cele 14 zile asigurate pe banii statului semn că autoritățile și-au dat silința ca “sejurul” să fie cât mai plăcut. Acum, când numărul celor ce revin acasă crește din nou, Direcția de Sănătate Publică Gorj face apel la voluntari pentru a putea distribui alimente în centrele de carantină, acolo unde sunt cazați cei care, până mai ieri, trăiau în afara țării.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here