Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: MĂRTURIA TINEREI CONFIRMATĂ CU CORONAVIRUS! Ce simptome a avut și ce tratament primește în spitalul din Târgu-Jiu. Soția unui cunoscut om de afaceri din Târgu-Jiu, care activează în domeniul serviciilor de curierat, a fost testată pozitiv cu COVID-19. Femeia a fost internată, în urmă cu o săptămână, în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență, după ce a solicitat ambulanța pentru că a constatat că și-a pierdut gustul și mirosul, la scurt timp de la revenirea în țară dintr-o vacanță în Dubai. Până să ajungă în spital, tânăra și soțul ei s-au izolat voluntar, în casa pe care aceștia o dețin în Tg-Jiu și nu au intrat cu nimeni în contact. Timp de șase zile, femeia a așteptat rezultatul testului, într-un izolator de la Infecțioase, unde i s-au dat doar niște fiole de Algocalmin pe care să le bea. Femeia se află, încă, internată într-un izolator, cu baie proprie, al Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Surse medicale susțin că aceasta nu prezintă simptome specifice noului coronavirus și acesta ar fi fost unul motivele din care nu a fost primită la niciunul din spitalele din țară care oferă suport celor infectați cu COVID-19, în contextul în care unitățile medicale țin locuri libere pentru eventualele cazuri grave.

Pandurul: Șomaj tehnic la CE Oltenia, în serii de patru săptămâni. Conducerea Complexului Energetic Oltenia a avut discuții cu șefii de cariere și termocentrale, pentru stabilirea unui program privind intrarea salariaților în șomaj tehnic. În prima serie ar urma să intre termocentrala din Turceni, bazinul minier Jilț, cariera Peșteana și cariera Husnicioara. Salariații de aici ar intra în șomaj tehnic de luni, 5 aprilie, timp de patru săptămâni. La începutul lunii mai, aceștia ar urma să revină la lucru, iar în șomaj tehnic vor intra salariații de la termocentrala din Ișalnița și minerii de la Motru, Roșia, Rovinari, pentru alte patru săptămâni. Termocentralele Rovinari și Craiova II nu vor fi oprite complet, dar și salariații de aici vor fi programați prin rotație în șomaj tehnic.

Gorjeanca Moța a revenit în Guvern. Adriana Elena Moța a revenit la conducerea Autorității Naționale pentru Cetățenie, printr-o decizie semnată luni de premierul Ludovic Orban. Pesedistul Andrei Tinu a fost revocat pentru a doua oară din funcția de președinte cu rang de secretar de stat, după ce revenise pe post printr-o decizie a instanței. El a fost înlocuit la finalul anului 2019, cu gorjeanca Adriana Moța, dar a contestat decizia și a obținut suspendarea ordinului de revocare.

Impact în Gorj: Fratele unui fost antrenor de la Pandurii, mort din cauza infectării cu COVID-19. Fostul antrenor al echipei Pandurii Târgu Jiu, în prezent la Foresta Suceava, Petre Grigoraș (55 de ani), traversează o perioadă extrem de dificilă. Fratele său a murit, luni, din cauza coronavirusului, decesul fiind consemnat la spitalul din Bacău. „Trăiesc foarte prost această perioadă! Ieri mi-a murit un frate de coronavirus, am și alte probleme. El era în Zemeș (o comună de lângă Moinești – n.r.), în zona Bacăului. A fost răpus de această boală la 59 de ani. N-am putut merge la mormântare. Astăzi, în 5 minute, l-au băgat în mormânt, fără slujbă. Familia este în carantină, este îngrozitor, dar asta-i viața. Eu sunt în Constanța, acum, acasă. Am plecat de pe 12 martie, de când s-a oprit campionatul“, a explicat Petre Grigoraș.

Gorjeanul: Fostul lider al TSD Gorj, condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendare. Costi Dumitrașcu, lider al Tineretului Social Democrat Gorj până la finalul anului trecut, membru al organizației județene a PSD, a fost condamnat de o instanță a Judecătoriei Târgu-Jiu, luna trecută, la 9 luni de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de 2 ani de zile, pentru conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Pedeapsa politicianului s-a diminuat după ce a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției. Sentința dată de instanța de fond poate fi atacată cu apel.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here