Revista Presei

Revista presei locale

GorjOnline: Angajați de la Ambulanță, în izolare! Au intrat în contact cu un pacient venit din Anglia, fără să poarte echipament de protecție. Doi angajați ai Substației Târgu-Cărbunești a Serviciului Județean de Ambulanță Gorj au fost izolați, în urma unei decizii a Direcției de Sănătate Publică Gorj, după ce au mers la o solicitare, fără echipament de protecție și au intrat în contact cu o persoană venită din Anglia. Pe lângă asistentă și ambulanțier au intrat în autoizolare și familiile acestora, ca urmare a unei dispoziții a șefilor de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, care i-au trimis acasă, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Managerul SJA, Constantin Mitroi, s-a autodenunțat, public, și a recunoscut că el a trimis echipajul acasă, dar și că face economie de echipament de protecție.

Pandurul: Zeci de angajați de la CE Oltenia, în autoizolare. Burlan: Riscul este mare. peste 80 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia sunt autoizolați la domiciliu după ce s-au întors din străinătate ori au intrat în contact cu rude venite din afara țării. Până acum, nu au apărut probleme de sănătate, dar ei vor rămâne izolați la domiciliu pentru o perioadă de două săptămâni. Ca să evite riscul de îmbolnăviri, cei din conducerea companiei au anunțat că sunt luate permanent măsuri de prevenire. Autobuzele nu mai merg pline spre cariere, iar prezența nu se mai face în sălile de apel pentru a fi evitată, în acest fel, aglomerația.   „Riscul este cel mai mare pentru că este cel mai mare angajator din județ. Încă de la începuturile acestei pandemii, am luat anumite măsuri. O primă măsură, rugămintea ca acele persoane care primesc rude din străinătate sau au venit din străinătate să se izoleze voluntar prin concedii de odihnă sau recuperări pentru a preîntâmpina un risc de contaminare cu acest virus. Au fost luate măsuri. A trebuit să lucrăm la educația personalului, să le explicăm acele măsuri pe care trebuie să le ia dumnealor. Am făcut programul de lucru la subunități încât să aducem un număr cât mai mic de personal. Sunt subunități care lucrează cu 30% din personal asigurând și producția pentru funcționarea termocentralelor” a declarat Daniel Burlan, președintele Directoratului.

Impact în Gorj: Bani pentru achiziționarea de aparate de ventilație. Primăria Târgu Jiu va aloca Spitalului Județean de Urgență fondurile necesare pentru achiziționarea aparate de ventilație necesare asigurării tratamentului pentru bolnavii cu COVID-19. „Am identificat sumele necesare pentru achiziționarea aparaturii de care Spitalul Județean are nevoie în lupta cu epidemia de coronavirus. La solicitarea conducerii spitalului și în urma discuțiilor cu președintele Consiliului Județean, cel care administrează spitalele din Târgu Jiu, vom aloca suma de 600.000 lei (6 miliarde de lei vechi) cu care se vor achiziționa 6 aparate de ventilație. Vom continua să ne implicăm direct, așa cum am mai făcut-o, chiar dacă spitalele nu ne aparțin, pentru că de serviciile lor beneficiază și cetățenii municipiului Târgu Jiu“, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Gorjeanul: Gorjul, fără medici infectați cu COVID-19. Mai bine de un sfert din județele din țară, inclusiv municipiul București, au cel puțin un angajat din sănătate infectat cu coronavirus, Gorjul nefiind prezent în acest clasament, din fericire. Institutul Național de Sănătate Publică a făcut cunoscut, ieri, situația pe județe a numărului de îmbolnăviri în rândul cadrelor medicale. La nivel de țară sunt nu mai puțin de 285 de cadre medicale îmbolnăvite cu noul coronavirus. Dintre acestea 91 sunt medici, 90 asistenți medicali, 70 din cadrul personalului auxiliar, iar 26 sunt infirmiere, lor adăugându-li-se și 8 îngrijitoare. Situația cea mai gravă este înregistrată la Suceava, care are nu mai puțin de 181 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, aproape un sfert dintre acestea, 43, fiind medici. O situație îngrijorătoare se înregistrează în ultimele zile în județul vecin nouă, Hunedoara, unde nu mai puțin de 13 medici sunt diagnosticați cu COVID-19. De altfel, Spitalul de Urgență din Deva a fost închis și carantinat din cauza faptului că infecțiile cu noul coronavirus au fost scăpate de sub control.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here