Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Afacerea Coronavirus II! – Vila Teodora a afaceristului evazionist Țuțu, transformată în al treilea centru de carantină din Săcelu. Vila Teodora, cumpărată în 2017 de afaceristul Cornel Țuțu, trimis în judecată pentru evaziune fiscală, a devenit de la finalul săptămânii trecute, al treilea centru de carantină din Săcelu. Vila a fost pusă la dispoziția autorităților locale pentru carantinații COVID-19, în urma unei solicitări făcute de proprietar. Primul afacerist care a încheiat un contract avantajos cu primăria a fost Ștefan Cherciu, care nu este  proprietarul Pensiunii Lucica din Săcelu ci a închiriat-o de la moștenitorii acesteia pentru a o transforma, contra cost, în centru de carantină. Cherciu primește cel puțin 75 de lei pe pat.

GorjOnline: Femeie, posibil infectată cu COVID-19, MOARTĂ, în terapie intensivă la Spitalul Târgu-Jiu! Vienescu: Rezultatele vin luni. O femeie de 50 de ani, a decedat, duminică seara, în compartimentul de Terapie Intensivă amenajat în Spitalul Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu, după ce, cu o zi înainte, fusese transferată din Secția de Boli Infecțioase. Femeia fusese internată, în urmă cu câteva zile, într-un izolator, fiind suspectă de coronavirus, după ce a intrat în contact cu fiul său revenit în țară din Germania. Managerul SJU, Dumitru Vienescu, a declarat că rezultatul testării va veni, de la Craiova, cel mai probabil luni. În cazul în care rezultatul o să fie pozitiv, lucrurile devin extrem de grave, în contextul în care pacienta a fost plimbată pe holurile spitalului, până la etajul 1 al unității medicale.

Un bărbat din Bumbești-Jiu și-a scos vecinul la plimbare, cu lesa. Un tânăr de 35 de ani, din orașul Bumbești-Jiu, a primit o amendă de 200 de lei, duminică, după ce a fost filmat în timp ce și-a scos vecinul la plimbare, cu lesa, pe o stradă din apropierea unor blocuri din localitate. Și bărbatul de 45 de ani, care a acceptat să fie umilit, a primit o amendă de 200 de lei. „Cei doi bărbați de 35 și 45 de ani, din Bumbești-Jiu, au fost identificați și sancționați contravențional de polițiști, cu amendă în valoare de 200 de lei fiecare, potrivit Legii nr.61/1991, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj.

Pandurul: Covid-19: Spații pregătite pentru specialiștii CE Oltenia. Complexul Energetic Oltenia ia măsuri suplimentare de protejare a specialiștilor companiei în condițiile pandemiei de coronavirus. Societatea este una de interes strategic și nu-și poate opri complet activitatea. De aceea, CE Oltenia pregătește spații de locuit pentru angajații din funcții-cheie care ar putea ajunge în situația de a lucra în regim de izolare la serviciu, așa cum se întâmplă deja la centrala nucleară de la Cernavodă. CE Oltenia are circa 13 mii de salariați, iar compania face deja simulări pentru a lucra cu un număr redus de salariați. Unul dintre scenarii prevede formarea unui colectiv de specialiști la fiecare termocentrală, salariați care să fie izolați și cazați în apropierea locului de muncă. Deja a fost pregătit hotelul societății din Turceni, ce are 16 camere duble și 16 camere single. Și la Termocentrala Rovinari au fost identificate spații pentru cazarea salariaților care să rămână la locul de muncă.

Impact în Gorj: Începe construcția laboratorului pentru depistarea infecțiilor cu COVID-19. Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu au anunțat că, luni, vor începe lucrările de construcție a laboratorului în care vor fi efectuate teste pentru depistarea infecțiilor cu COVID-19. Acesta se va afla la unitatea medicală din zona Pasarelă. Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a precizat că laboratorul va fi amenajat în aproximativ două săptămâni. „Constructorul ne-a oferit asigurări că va veni și va trasa locul, după care vor începe lucrările. În două săptămâni, ne dorim ca laboratorul va fi gata“ a declarat Vienescu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here