Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Pacientul operat la Secția de Chirurgie nu a fost infectat cu COVID-19. Cadrele medicale de la spitalul situat pe strada Tudor Vladimirescu, din Târgu Jiu, pot răsufla ușurate, după ce s-a aflat rezultatul pacientului care fost operat în urmă cu două zile la Secția de Chirurgie. Rezultatul a fost negativ, a anunțat Dumitru Vienescu, managerul interimar Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Pacientul care a fost internat și avea nevoie urgent de o intervenție chirurgicală prezenta simptome specifice infectării cu coronavirus. În incinta spitalului a fost amenajată o sală de operație cu circuit separat special pentru bolnavii care prezintă simptome de infectare cu COVID-19, pentru ca aceștia să nu intre în contact cu restul spitalului. Sala de operație nu a primit, deocamdată, avizul de a funcționa. „Am depus o completare pentru efectuarea de lucrări suplimentare și sperăm să fie dat avizul, iar sala de operație să poată fi funcțională“, a declarat Dumitru Vienescu.

Pandurul: Toți pacienții de la “spitalul Covid” au fost externați. Se lucrează la circuite, la camere de decontaminare. Se fac pregătiri la spitalul din Târgu-Cărbunești pentru stabilirea circuitelor și a camerelor de decontaminare. Unitatea medicală a fost desemnată să se ocupe exclusiv de pacienți infectați cu noul virus Covid 19 și nu mai are voie să facă alte internări ori intervenții chirurgicale. Medicii își fac echipe de lucru și se pregătesc pentru ce e mai rău. Conducerea unității spitalicești așteaptă să primească, așa cum a promis Ministerul Sănătății, echipamente de protecție pentru tot personalul medical.

Gorjeanul: Un fost director din CEO face bani de pe urma coronavirusului! Pensiunea afaceristului de la Săcelu, închiriată pentru 11 carantinați. Pensiunea Lucica, deținută de afaceristul Ștefan Cherciu, fost director al Bazei de Tratament Săcelu, în perioada 2015-2016, a fost oferită autorităților pentru a fi transformată în centru de carantină pentru persoanele venite din străinătate, suspectate că pot fi infectate cu coronavirus. Deja 11 persoane se află în pensiunea omului de afaceri, unitatea având zece camere care sunt puse la dispoziția carantinaților, contra cost, banii urmând să fie plătiți societății comerciale prin Ministerul Sănătății, spun reprezentanții autorităților locale din Săcelu. Comuna are astfel al doilea centru de carantină pentru COVID-19 din județul Gorj, în timp ce afaceristul încasează cel puțin 75 de lei pe zi, pentru fiecare cameră ocupată din pensiune.

GorjOnline: Laboratorul de testare pentru COVID-19 de la Târgu Jiu, tot mai aproape de a deveni o certitudine. Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu va avea în curând un laborator în care se vor putea face teste pentru depistarea coronavirusului. Clădirea va fi una nouă, distinctă față de celelalte, cu o suprafață de aproximativ 100 mp. Documentația a fost deja transmisă spre a obține avizul Direcției de Sănătate Publică Gorj. Totodată a fost depusă  documentația la primărie pentru obținerea certificatului de urbanism și autorizației de construire. Sunt speranțe ca laboratorul să fie funcțional în mai puțin de patru săptămâni și astfel. La inițiativa unui grup de medici inimoși de la SJU Tg Jiu (dr. Bogdan Niculescu, dr. Magdalena Grigorian, dr. Maddy Huzu, dr. Adela Morega și dr. Eugen Lăcătușu), cu sprijinul conducerii spitalului și al generozității unor oameni de afaceri gorjeni s-a hotărât achiziționarea, aducerea și punerea în funcțiune a unui laborator genetic. Până acum, toate analizele de la Târgu Jiu erau trimise fie în Capitală, la Matei Balș, fie la Craiova.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here