Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Spitalul cumpără măști și halate de 6 milioane de euro. Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu organizează licitație deschisă pentru achiziționarea de echipamente de protecție. Licitația vizează încheierea unui acord-cadru pe 2 ani pentru cumpărarea de măști, halate, bonete, botoșei și combinezoane. Suma maximă pusă la bătaie este de 27,5 milioane de lei fără TVA. Cel mai mic contract subsecvent prevede livrarea a 60 de mii de măști chirurgicale, 40 de mii de botoșei de unică folosință, 20 de mii de halate, 5 mii de bonete, 2 mii de măști de protecție și 3 mii de combinezoane.

Două centre de sănătate și un spital din Gorj, doar pentru pacienți cu Covid-19. Nu doar spitalul din Târgu Cărbunești va fi destinat exclusiv pacienților care au și Covid-19, ci și centrele de sănătate pe care le coordonează. Centrele din Logrești și Căpreni au fost deja închise, spre nemulțumirea primarilor care spun că nu au avut niciun cuvânt de spus. ”Am aflat ieri după-amiază cu stupoare că la centrul de sănătate din comună vor fi aduși cei care au COVID-19. Dacă spitalul de la Cărbunești este prima linie, s-a stabilit ca și centrul de sănătate să facă același lucru. Sincer, nu mi se pare corect și nici normal, pentru că dacă se închide și spitalul din Cărbunești și centrul de sănătate de la Căpeni, oamenii din Valea Amaradiei sunt nevoiți să meargă la spital la Târgu-Jiu dacă au vreo nevoie. Îmi pare rău că aveam o doctoriță bună, asistente și aparatură” a declarat primarul din Logrești, Ion Băluță.

GorjOnline: IN-CRE-DI-BIL! La Spitalul Motru echipamentele de protecție sunt SUB CHEIE. În situația în care peste o sută de cadre medicale din țară s-au infectat cu noul coronavirus, în care câteva spitale sunt în carantină, sau și mai grav închise, iar personalul medical este în pragul revoltei din cauza lipsei echipamentelor de protecție, directorul medical al Spitalului Municipal Motru invocă regulamente și ține echipamentul de protecție sub cheie. Medicul Elena Catană garantează că personalul medical din spital va avea echipament de protecție, în momentul în care va apărea un suspect de coronavirus în unitatea medicală și recunoaște că doar medicii și asistentele din triajul epidemiologic primesc echipament de protecție.

Impact în Gorj: Cafea oferită gratuit cadrelor medicale și lucrătorilor MAI. În această perioadă de criză, există inițiative demne de laudă din partea unor oameni de afaceri gorjeni. Unul dintre ei a anunțat că oferă gratuit cafea, între orele 22:00 și 6:00, tuturor cadrelor medicale și lucrătorilor de la Ministerul Afacerilor Interne, care se află la datorie. Cafeaua poate fi procurată de la un magazin deschis non-stop în apropierea spitalului de pe strada Tudor Vladimirescu, din Târgu Jiu. De asemenea, avocatul Nicolae Bobu a fost, miercuri, la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj cu dezinfectanți și mănuși. În plus, un grup de oameni de afaceri din Gorj și-au manifestat disponibilitatea de a dona bani în vederea achiziționării unui aparat pentru efectuarea testelor de COVID-19.

Gorjeanul: Supraveghetorii CEO și Daniel Burlan, mandate prelungite. Supraveghetorii Complexului Energetic Oltenia (CEO) i-au prelungit, săptămâna trecută, mandatul președintelui Directoratului, Daniel Burlan, cu încă șapte luni. Membrii Consiliului de Supraveghere (CS) așteaptă, la rândul lor, decizia acționarilor pentru a le fi prelungite mandatele care le expiră la jumătatea lunii viitoare. În altă ordine de idei, angajații companiei energetice sunt nemulțumiți de negocierile purtate de liderii sindicali cu administrația CEO și se simt păcăliți, în contextul în care a fost semnat noul Contract Colectiv de Muncă (CCM), iar șefii sindicatelor s-au lăudat că au obținut, printre altele, un adaos salarial de 500 de lei. Minerii și energeticienii spun că, în realitate, e vorba de doar 287 de lei net. Mai mult, potrivit unor surse, conducerea companiei a renunțat la varianta trimiterii salariaților în șomaj tehnic, prin rotație și va adopta o decizie prin care cei aproape 13.000 de angajați vor trebui să își ia câte zece zile de concediu de odihnă.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here