Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Aurel Popescu: Ne dorim achiziționarea a șase aparate de ventilație mecanică. Trei consilieri locali din Târgu Jiu au inițiat un proiect de hotărâre privind achiziționarea unor aparate de ventilație mecanică. „Împreună cu colegii Liliana Luca și Eduard Lădaru am inițiat un proiect de hotărâre prin care solicităm sprijinirea sistemului medical din Târgu Jiu și județul Gorj. Am purtat discuții cu Colegiul Medicilor din Târgu Jiu, cu reprezentații Spitalului Județean de Urgențe din Târgu Jiu și, am stabilit împreună, o anumită direcție. Mai exact, ne dorim achiziționarea a șase aparate de ventilație mecanică, în valoare de peste 774 mii de lei . Nu cred că se va opune cineva achiziționări acestor aparate foarte importante pentru combaterea acestui virus care a făcut ravagii în lume” a declarat viceprimarul Aurel Popescu.

Gură de oxigen pentru CEO, după ce prețul certificatelor de dioxid de carbon s-a prăbușit. Epidemia de COVID-19 a dus la prăbuşirea cotaţiilor certificatelor de emisii. Prețul acestora a scăzut cu 27% în doar o săptămână. La bursa ICE ECX din Londra, un certificat se tranzacționa cu 15,54 de euro, cel mai redus preț din ultimul un an și jumătate. Prăbușirea prețului este pusă de specialiști pe seama măsurilor de carantină, restricțiilor de călătorie și închiderea afacerilor din cauza pandemiei. Reducerea semnificativă a prețului certificatelor de dioxid de carbon reprezintă o gură de oxigen pentru Complexul Energetic Oltenia. Compania trebuie să cumpere 16 milioane de certificate până pe data de 1 aprilie 2020. A cumpărat doar patru milioane din surse proprii.

GorjOnline: Medicii au operat un pacient, suspect de coronavirus, echipați în costume achiziționate de la Dedeman. Medicul Valentin Neagu, chirurg în cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu a relatat, într-o postare pe o rețea de socializare, ce efecte devastatoare poate avea birocrația în vremea pandemiei de COVID-19, în unitatea medicală, în contextul în care conducerea acesteia a decis ca pacienții, chiar și cei suspecți de coronavirus să fie operați în sala de la etajul III al blocului operator, deși medicii chirurgi găsiseră o soluție de amenajare a unui compartiment izolat, prin care riscul contaminării unui întreg spital era mult mai redus. Medicul a redat un episod terifiant, în care a povestit cum a operat, în echipament de protecție neadecvat, un pacient suspect de coronavirus, iar acum tot personalul medical care a participat la operație așteaptă cu înfrigurare rezultatul testului.

Gorjeanul: Investitorul care a deschis mall-ul din Târgu-Jiu donează 150.000 de euro pentru lupta împotriva COVID-19. NEPI Rockcastle, principalul investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est, care în anul 2014 a deschis mall-ul din Târgu-Jiu, susține demersurile de prevenție a răspândirii COVID-19 și donează 150.000 de euro către Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie – Regiunea Europa. Banii vor fi alocați în funcție de nevoile medicale pentru achiziția de materiale și produse dezinfectante necesare combaterii răspândirii virusului, dar și pentru campanii de informare a populației.Fondurile vor fi distribuite către mai multe Societăți Naționale de Cruce Roșie din Europa Centrală și de Est: România, Polonia, Serbia, Croația, Cehia, Ungaria, Lituania, Slovenia și Slovacia.

Pandurul: Câți salariați ai CE Oltenia sunt în izolare. Complexul Energetic Oltenia, unitate cu aproape 13.000 de angajați, a dat chestionare la salariați pentru a afla dacă au fost în străinătate sau au rude revenite din alte țări, cu care au intrat în contact, a anunțat Ion Rușeț, consilier al Directoratului CE Oltenia. Salariații care au avut astfel de contacte și-au luat recuperări sau concedii. “Un număr mic de salariați se află în izolare, mai puțin de zece la nivelul fiecărei subunități”, a declarat Rușeț, precizând că nu este vorba de o izolare impusă de Direcția de Sănătate Publică, ci de o măsură a unității.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here