Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Fapte bune! Bătrâni externați din spital, duși acasă de voluntari. În plină pandemie de coronavirus și în stare de urgență, mai mulți tineri din orașul Târgu-Cărbunești fac fapte bune pentru cei expuși riscurilor în această perioadă. Îi duc acasă pe bătrânii care sunt externați din spital și nu au cu ce ajunge în siguranță la casele lor. În plus, în acest fel, oamenii nu stau nici în aglomerație așteptând mijloacele de transport în comun. Acțiunea caritabilă a început luna trecută și, până acum, cei care au vrut să facă o faptă bună au ajutat mulți bătrâni. “Inițial, noi am gândit acest program să ajutăm oamenii din orașul Târgu-Cărbunești, din localitățile din apropiere. L-am extins la întregul județ pentru că sunt oameni care ne sună, care au nevoie de ajutor și nu îi putem refuza. Am dus acasă bătrâni la Stejari, la Căpreni, în Scoarța, în apropiere de orașul Târgu-Cărbunești. Avem un afiș la intrarea în spital, sunt medici cu care colaborăm și ne anunță când este nevoie de noi. Suntem câțiva băieți din oraș, îl avem alături de noi și pe domnul doctor Alexandru Ivan. Și dumnealui a făcut câteva drumuri chiar dacă nu cunoaște bine zona. A mers cu gps-ul ca să ducă pe cineva acasă”, a mărturisit Adrian Zorlescu, unul dintre voluntari.

Gorjeanul: Inițiativă! Se strâng fonduri pentru achiziționarea unui aparat care depistează prezența COVID-19. Mai mulți oameni de afaceri, medici reputați și profesori universitari din Gorj au inițiat o acțiune de strângere de fonduri pentru a cumpăra, cât mai repede posibil, o linie completă de testare pentru identificarea cazurilor de COVID-19. Din primele informații, trei dintre afaceriștii cu potențial financiar din județ au făcut deja donații consistente pentru achiziționarea aparatului. Președintele Senatului Universității ,,Constantin Brâncuși”, prof.univ.dr. Adrian Gorun și prof.univ.dr. Monica Bîcă au făcut, duminică, apel la întreaga comunitate academică să înceapă strângerea de fonduri.

Impact în Gorj: Campanie: “Suntem uniți! Luptăm împreună!”. Instituția Prefectului – Județul Gorj, Consiliul Județean Gorj- UAT Județul Gorj și ISU Gorj au lansat campania: “Suntem uniți! Luptăm împreună!” “Este o asociație pe care noi, cei care avem menirea de a salva vieți și bunuri am înființat-o, iar sumele pe care le vom strânge le vom folosi pentru achiziționarea de echipamente, mijloace de protecție pentru salvatori și bunuri pentru persoanele afectate de această boală, vitale în lupta cu acest virus!”, transmit oficialii. Printr-un  mesaj online autoritățile îndemnă la solidaritate.

GorjOnline: Poliția Locală a amendat patru bărbați care au făcut grătar în fața blocului! Paranghelia cu manele într-un cartier de rromi din Târgu-Jiu i-a „costat” pe organizatori 17.500 de lei. Poliția Locală Târgu-Jiu a anunțat, sâmbătă, că a sancționat contravențional patru bărbați care au ieșit la picnic și au făcut grătar în fața blocului. Exact la ora la care polițiștii locali au ”descins” între blocuri, într-un cartier de rromi din Târgu-Jiu zece tineri dădeau o paranghelie pe stradă, cu manelele la maximum. IPJ a comunicat că aceștia au fost amendați cu 17.500 de lei. Zeci de târgujieni au ignorat recomandările autorităților privind prevenirea răspândirii noului coronavirus și au ieșit, sâmbătă, la plimbare prin parcuri, la grătar în fața blocului sau pur și simplu la distracție în stradă, cu muzică la maximum, bere și dans.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here