Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Trei pacienţi cu suspiciune de infectare cu COVID-19 sunt internaţi la Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu și așteaptă rezultatele testelor. „Probabil că vor mai veni şi alţi pacienţi. Sunt veniţi din zonele de risc de contaminare. Sunt izolaţi şi aşteptăm rezultatul probelor“,  a precizat Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Pacienții care apelează la Unitatea de Primiri Urgențe trebuie să treacă, mai întâi, printr-un triaj epidemiologic. Există, însă, o anumită stare de temere în rândul personalului medical cu privire la pacienţii cu care intră în contact, deoarece aceștia ar putea ascunde locul din care vin. „Vin destul de mulţi pacienţi cu probleme respiratorii, specifice de coronavirus. Există teama personalului că pacienţii nu declară tot ce trebuie şi, ulterior, ar putea fi depistaţi cu coronavirus“, a declarat Dumitru Vienescu.

Pandurul: CE Oltenia cumpără sute de litri de spirt și dezinfectant. Complexul Energetic Oltenia alocă fonduri pentru achiziționarea de materiale dezinfectante, în contextul epidemiei de coronavirus. Una dintre subunitățile companiei, Exploatare Livrări CFU Motru, achiziționează, prin cumpărare directă, 150 de litri de alcool sanitar, 150 de litri de dezinfectant pe bază de clor și 100 de litri de săpun lichid. Pe listă de achiziții se mai găsesc dozatoare pentru gel dezinfectant, gel dezinfectant pentru mâini și spray dezinfectant suprafețe. Compania a luat măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus și a dispus dezinfecții în carierele miniere.

De ce a ieșit din izolare un târgujian venit din Olanda. Un echipaj SMURD a fost solicitat, miercuri, să preia un tânăr întors recent de peste hotare, care a ieșit din izolare. Acesta a mers să-și cumpere mâncare și, mai apoi, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe din Târgu Jiu ca să întrebe când i se va face test pentru coronavirus. Medicii au dat alarma și au chemat colegii de la SMURD să îl ducă acasă pe bărbat pentru că acesta nu avea niciun simptom specific acestui virus. „M-am întors acum din Olanda. Mi s-a spus de la vamă să stau în autoizolare. Am stat acasă, dar a trebuit să ies și eu să îmi cumpăr mâncare pentru că nu m-a sunat nimeni de la Direcția de Sănătate Publică Gorj, de la primărie. Cine să-mi aducă mâncare? Am zis să vin și până la spital să iau mai multe informații. Am spus aici că m-am întors din Olanda. Știu că trebuia să stau în izolare, dar nu puteam să stau fără mâncare. Nu am niciun simptom, sunt foarte sănătos”, a spus tânărul înainte să fie urcat în ambulanță.

Gorjeanul: Liderul PSD Gorj cere testarea tuturor persoanelor care intră în țară. Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, consideră că Guvernul trebuie să ia măsuri pentru testarea tuturor persoanelor care intră în țară, indiferent dacă acestea vin din zone roșii sau galbene ale Europei, sau din alte zone ale lumii. Românul venit din Belgia, diagnosticat pozitiv cu COVID-19, care a intrat în contact cu peste 1.000 de persoane, este excepția care confirmă regula, a declarat deputatul. În ceea ce privește județul Gorj, măsurile luate sunt eficiente, crede liderul PSD Gorj.

Gorjonline: Zeci de gorjeni, la cozile kilometrice de la intrarea în țară: Așteptăm de 13 ore să intrăm în țară. Mai mulți gorjeni aflați, de 13 ore, în Vama Nădlag, spuneau, miercuri seara, că stau la coadă de câteva zeci de kilometri pentru a intra în țară. Gorjenii, care veneau din Germania, au povestit că au așteptat de două zile și două nopți prin vămi pentru că acestea au fost închise și atât la granițele Austriei, dar mai ales la cele ale Ungariei au așteptat zeci de ore. Oamenii au declarat că se avansează extrem de greoi, abia intră în România câte 6-7 mașini la o jumătate de oră, din cauză că trebuie completate unele formulare și declarații privind intrarea în izolare la domiciliu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here