Revista Presei

Revista presei locale

GorjOnline: Minerii navetiști din CEO cer să fie trimiși acasă cu 75% din cauza mijloacelor de transport în comun care nu sunt dezinfectate. Nemulțumiri mari în rândul salariaților carierelor din CE Oltenia. Mineri de la Jilț, Roșiuța și Lupoaia au cerut sprijinul liderilor de sindicat deoarece mijloacele de transport care îi duc spre cariere și înapoi la domiciliu sunt fie dezinfectate „cu apă chioară”, fie deloc. Mulți au ajuns să facă transportul spre locul de muncă cu mașinile personale pentru a nu-și pune în pericol sănătatea lor și a familiilor. O adresă a fost trimisă de un sindicat din CEO către Instituția Prefectului, către executivul companiei dar și către IPJ Gorj fiind denunțate persoanele care vin la locul de muncă și nu stau în izolare, deși s-au întors în țară din străinătate.

Primarul de Țicleni și-a cosmetizat declarația de avere! ANI, indusă în eroare cu un apartament. Radu Constantin, primarul PSD de Țicleni, și-a afișat pe site-ul primăriei ultima declarație de avere în care apare doar un apartament cumpărat în anul 2018 de el și de soția sa, proprietatea figurând în fostul Hotel Laguna din municipiul Târgu-Jiu. În document nu apare, în schimb, un al doilea apartament care figurează în extrasul de carte funciară, pe numele soției edilului local și al fiului, proprietatea fiind în același imobil „Laguna”. Primarul și familia acestuia și-au achiziționat în 2018 trei apartamente la parterul fostului Hotel Laguna din centrul municipiului Târgu-Jiu, după ce acesta s-a închis, spațiul fiind recompartimentat și vândut ca unități locative.

Gorjeanul: Agenția Națională pentru Locuințe realizează un bloc la Novaci cu o firmă cu un singur salariat și cu pierderi. În orașul Novaci se va construi un bloc de locuințe pentru tineri, lucrarea fiind câștigată de o firmă din București, care avea declarați, în 2018, doar un salariat și pierderi financiare consistente. Administrația locală spune că nu este treaba ei firma cu care a decis să lucreze Agenția Națională pentru Locuințe, ci doar că apartamentele care, odată gata, vor fi date de primar, profesorilor și medicilor din localitate. Investiția de 2,8 milioane de lei, începută în a doua jumătate a anului trecut, de SC Monti SRL din București și de Pezzella Raffaele SI din Cazerta Italia, trebuie finalizată în luna septembrie. Firmele au realizat până acum doar organizarea de șantier.

Impact în Gorj: Italianul cu coronavirus care a fost în Gorj a făcut primele declarații. Susține că nu l-a infectat pe tânărul din Prigoria. Italianul Cesare Emendatori (71 de ani), considerat „pacientul zero“ din România, a fost externat din spital. Acesta a stat de vorbă cu un reporter de la Antena 1. Italianul a aterizat, pe 10 februarie, cu avionul pe aeroportul din Craiova, alături de un prieten și fiul său, după care a închiriat o mașină  și a ajuns în Gorj. Acesta este căsătorit cu o gorjeancă din comuna Bâlteni. Cesare a mers inițial la locuința socrilor, unde l-a lăsat pe băiețel, iar, apoi, a venit la Târgu Jiu, unde ar fi avut o serie de întâlniri de afaceri. El deține un fost abator din comuna Drăguțești, care este închiriat și folosit ca spațiu de producție. Italianul a venit aici și s-a întâlnit cu patronul firmei care desfășoară o activitate de producție. La o distanță de aproximativ 20 de metri se afla și un tânăr de 25 ani, angajat în cadrul firmei. Italianul s-a întors după câteva zile în țara sa, unde a fost diagnosticat cu coronavirus. Tânărul de 25 de ani, din comuna Prigoria, a fost depistat, mai târziu, cu coronavirus, fiind primul pacient de pe teritoriul țării care s-a îmbolnăvit. Italianul nu crede că l-ar fi infectat pe tânărul din comuna Prigoria: „În România nu am infectat chiar pe nimeni, pentru că nu m-am întâlnit cu nimeni. Era bolnav un băiat, acolo, care lucra acolo. Eu nu l-am văzut niciodată. El venise din Germania. Probabil că avea deja“.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here