Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Primar în autoizolare după ce un „consătean” din Italia a venit la primărie. Primăria din Stoina a fost închisă temporar pentru realizarea dezinfecției. Cel care a luat măsura este chiar primarul Nicolae Fota după ce un cetățean recent întors din Italia a venit la primărie pentru a-și rezolva o problemă personală. Edilul a declarat că va intra și el în autoizolare. „A venit un cetățean din Italia la sediul primăriei pentru a face niște acte. Primăria a fost sigilată vineri, la sfârșitul programului. Am pus sigiliu pentru a nu intra pentru că au chei. Nu vin să declare de unde vin și când vin. Ne ducem cu poliția după ei. Culmea, asta a venit singur! Eu ce să le fac? Au fost mai mulți, dar pe unul îl știu că a intrat în primărie. O să mă izolez și eu pentru că nu am ce să fac. A stat la un metru și ceva de mine”, a declarat Nicolae Fota, edilul din Stoina.

Gorjonline: În plină criză generată de epidemia COVID-19 și în contextul instituirii stării de urgență pe teritoriul României, conducerea Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Gorj a decis că acum e momentul să facă experimente cu personalul, în sensul că au fost schimbate, fără nicio justificare, echipaje care lucrau împreună de ani de zile, însă nu e preocupată de dotarea cu echipament de protecție a angajaților aflați în linia întâi, în această perioadă, expuși total în fața unei posibile infecții cu coronavirus. Ambulanțierii și asistenții i-au cerut explicații directorului medical, Dan Vâlceanu, atât cu privire la schimbarea echipajelor, cât mai ales referitor la lipsa echipamentelor de protecție, iar răspunsul suburban i-a șocat de-a dreptul pe angajații SJA. Liderul sindical Cristi Aldescu cere conducerii instituției să demisioneze.

Pandurul: Încă opt gorjeni duși în carantină dintr-o comună din Gorj. A fost panică, luni seara, în comuna gorjeană Aninoasa, de unde 8 persoane au fost luate de echipaje ISU și introduse în carantină, după ce au intrat în contact cu o femeie venită din zona roșie a Italiei. Alte două persoane au fost lăsate în izolare la domiciliu. Este vorba de copiii bărbatului, contact direct al femeii suspectă în acest moment de coronavirus. Ca și în cazul familiei din Negomir venită din Italia fără să anunțe autoritățile sau să intre în autoizolare, și la Aninoasa autoritățile locale au fost puse în temă de cetățeni cu privire la faptul că, în data de 12.03.2020, o femeie din localitate a venit din zona roșie.

Cluburile din Liga 1 riscă insolvenţa sau falimentul. Situaţia de criză prin care trec acum cluburile din Liga 1, care nu vor mai primi o parte din banii de drepturi tv, ar putea duce la falimentul unora  dintre acestea. Echipele din Liga 1 doresc ca statul să susțină 75% la sută din salarii pe perioada cât va fi stare de urgență în România, așa cum s-a dat o lege în Danemarca. În acest sens, LPF a formulat luni o scrisoare care va fi prezentată marţi către guvern pentru a cere măsuri concrete care trebuiesc luate pentru ajutorarea cluburilor din Liga 1.

Gorjeanul: Școlile rămân închise până după Paște. Toate școlile din România, inclusiv cele din mediul privat, dar și unitățile de învățământ preuniversitar, vor rămâne închise pe tot parcursul stării de urgență. „Începând de luni, se instituie starea de urgență pe întregul teritoriu al României, pentru 30 de zile. Pandemia nu poate fi stopată decât prin măsuri excepționale. Aceste măsuri vizează sănătatea publică, dar și îngrădirea exercitării unor drepturi și libertăți. Aceasta este singura cale prin care salvăm viețile celor dragi. Școlile vor fi închise pentru protejarea copiilor, elevilor și studenților”, a declarat președintele Klaus Iohannis. „În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște, școlile sunt închise”, a transmis ministrul Educației, Monica Anisie.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here