Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Inconștiență și multă prostie! Un club și un restaurant au organizat petreceri, iar un candidat la primărie chef de ziua de naștere, ignorând recomandările autorităților. În ciuda recomandărilor venite de la autorități, privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19), în mai multe locații din Târgu-Jiu au avut loc, weekend-ul trecut, evenimente cu public. Un club și un restaurant din zona centrală a municipiului Târgu-Jiu au organizat petreceri cu zeci de persoane, iar candidatul ProRomânia la Primăria Drăguțești, Vasile Moșoiu,  a făcut chef de ziua sa de naștere, în localul pe care-l deține în comună.

CEO: Salariați în autoizolare preventivă sau recomandată. Angajați ai Complexului Energetic Oltenia, care au fost plecați în străinătate sau au avut contact cu persoane venite din zone considerate de risc, au fost trimiși să se autoizoleze, a anunțat compania, fără a preciza despre câți salariați este vorba. În weekend, în carierele miniere s-au făcut ample dezinfecții. „În contextul epidemiologic actual generat de riscul infectării cu coronavirus, inclusiv la nivelul CE Oltenia se desfășoară un plan de protecție aprobat de conducerea companiei, în concordanță cu legislația națională și măsurile stabilite la nivel guvernamental. Pentru menținerea condițiilor de siguranță a propriilor angajați, se respectă toate măsurile de prevenire și de protecție, de la cele preventive de igienă, până la acordarea unei perioade de repaus, anterior începerii activității, pentru salariații care s-au deplasat sau au avut contact cu persoane venite din zonele înregistrate cu risc de infectare din afara țării, în așa fel încât să se reducă la minimum riscul de contaminare pentru personalul activ”, a anunțat Complexul Energetic Oltenia.

Impact în Gorj: Magazinele și supermarket-urile, luate cu asalt. Magazinele, supermarket-urile, mall-ul din Târgu Jiu au fost luate cu asalt, duminică, de către gorjenii intrați în panică de informațiile alarmiste privind răspândirea infecțiilor cu coronavirus. Și farmaciile au fost aglomerate, mai ales că înăuntru nu se permitea accesul decât a cel mult două persoane. Astfel, în fața farmaciilor s-au format cozi interminabile. S-a stat la coadă și la produse din carne, iar oamenii au cumpărat în cantități mari și hârtie igienică. Rafturile multor magazine au rămas goale. Unele produse, cum ar fi făina sau drojdia, au dispărut de pe rafturile multor magazine.

Pandurul: Mandatul șefilor CE Oltenia, prelungit. Adunarea Generală a Acționarilor Complexului Energetic Oltenia are pe ordinea de zi a ședinței din 13 aprilie prelungirea mandatelor actualilor supraveghetori cu două luni. Aceștia au fost numiți inițial pentru o perioadă de patru luni, dar mandatele vor fi prelungite, câtă vreme nu a fost organizată o selecție pentru ocuparea posturilor prin concurs. Supraveghetorii CE Oltenia care și-au început mandatul de patru luni pe 19 decembrie 2019 sunt: Dumitru Mărculescu – președinte, Constantin Săceanu, Iulian Vasile Popescu, Mădălin Cornel Eftenoiu, Cosmin Ionuț Mitrică, Răzvan Alex Ionescu, Petre Madalin Georgescu.

GorjOnline: Comisie de Negociere, luni, la CEO. Simularea pe salariile majorate, prezentată partenerilor sociali. Astăzi este programată la Complexul Energetic Oltenia o nouă întrunire a Comisiei de Negociere a contractului colectiv de muncă. Conform informațiilor prezentate anterior de administrație, liderilor de sindicat ar trebui să li se prezinte simularea pe salarii, făcută conform viitoarelor măriri acceptate de sindicate. Practic se vor prezenta salariile majorat e cu 500 de lei, mărirea oferită de guvern, la care se adaugă 300 de lei, adaosul sau fosta primă de vacanță a minerilor și energeticienilor. Practic simularea s-a făcut pe 800 de lei, per salariat, bani incluși în tarifar.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here