Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Mărturiile unor gorjeni aflați în carantină după ce s-au întors din Italia. Peste 40 de gorjeni sunt în carantină în mai multe centre din județul Gorj. Cei mai mulți s-au întors în România după ce fabricile unde lucrau s-au închis din cauza coronavirusului și nu mai puteau rămâne în Italia. Odată ajunși la vamă, toți au intrat în carantină. Au fost escortați de polițiști și jandarmi până la centrul de carantină. „Într-un fel e mai bine așa. Eu am plecat din Roma, nu din zona roșie. A ieșit un scandal monstru la vamă. Am spus că vin din Italia. Au fost mulți însă care au trecut și care nu spuneau că vin din Italia. Alții au regretat apoi că au venit din Italia când au aflat că vin direct în carantină. Mai bine să stăm aici. Ne-au luat probe și așteptăm rezultatele, dar au fost oameni care au plecat înaintea mea și nu sunt în carantină, nu sunt izolați și poate sunt contaminați. Aici avem condiții foarte bune. Primim mâncare, avem tot ce trebuie, este cald, ne simțim ca la hotel”, a spus un bărbat din Târgu Jiu care a intrat în carantină în Gorj.

GorjOnline: Gorjeanul de 30 de ani infectat cu coronavirus este din Rovinari. Tânărul, confirmat pozitiv cu coronavirus, este din Rovinari și a intrat în țară pe la Vama Nădlac, în seara zilei de marți, 10 martie a.c., întorcându-se din Montecatini Terme (Italia) împreună cu alți patru bărbați. Acesta a intrat în carantină în Arad, imediat de la sosire unde i s-au prelevat probe, iar în cursul nopții următoare, de miercuri spre joi, a fost adus în Gorj și introdus în carantină într-o locație din județ, iar ulterior, după ce testul pentru COVID-19 a ieșit pozitiv, a fost transportat la Institutul Matei Balș din București. Deocamdată, niciunul din cei patru bărbați cu care a fost în mașină nu a fost contaminat, însă se așteaptă rezultatele testelor, după ce acestea au fost repetate. Apropiații tânărului din Rovinari spun că nu are simptome specifice infectării cu coronavirus și nici alte probleme medicale.

Impact în Gorj: Cine a fost desemnat candidat din partea PSD la Primăria Motru. Răsturnare de situație la Motru, în privința candidatul PSD la funcția de primar. Dacă până acum era favorit viceprimarul Cosmin Morega, situația s-a schimbat. Constantin David a fost desemnat de organizația PSD din municipiul Motru drept candidat pentru primăria celui de-al doilea municipiu a județului Gorj. Membrii organizației au fost convocați miercuri, 11 martie, pentru a-și exprima votul pentru candidatul la funcția de primar al municipiului Motru. Potrivit unor informații, Constantin David a întrunit 60% din voturile Comitetului Executiv. Decizia finală va fi luată în zilele următoare de către conducerea organizației județene a PSD Gorj.

Gorjeanul: Începe judecata după crima din Piața Centrală. Judecătorii Tribunalului Gorj au dispus, miercuri, începerea judecăţii în cazul bărbatului din orașul Târgu-Cărbunești, acuzat că, pe 31 decembrie 2019, şi-a înjunghiat fostul cumnat, în Piața Centrală din Târgu-Jiu. Magistrații au constatat legalitatea rechizitoriului realizat de procurori şi au dispus începerea judecăţii faţă de acesta și fratele lui, inculpat în același dosar. Judecătorii au verificat, în aceeași zi, și măsura controlului judiciar dispusă în cazul fratelui bărbatului acuzat de omor și au menținut-o, acesta fiind acuzat de loviri şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce ar fi participat la scandal. Victima în vârstă de 43 de ani a murit la spital.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here