Revista Presei

Revista presei locale

GorjOnline: ALERTĂ! 19 persoane în carantină, într-o singură zi! Secția Dermatologie, liberă pentru eventualele cazuri de coronavirus! Cort de triaj în curtea spitalului de la Pasarelă. Autoritățile din Gorj sunt în stare de alertă din cauza evoluției infecțiilor cu COVID-19 în România. Dacă marți nu era nici o persoană aflată în carantină pe raza județului Gorj, miercuri, 19 persoane au intrat în carantină și sub supraveghere. La nivelul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu s-au făcut unele scenarii prin care să poată fi mărită capacitatea de internare a persoanelor suspecte, iar pentru triajul pacienților a fost amplasat un cort, în curtea spitalului de pe strada A.I.Cuza, urmând a fi montate și cinci containere, dotate corespunzător, în cele trei locații ale SJU.

Gorjeanul: Directorii de școli decid programul de lucru. Profesorii din Gorj stau acasă. Programul de lucru al profesorilor în şcoli, în perioada suspendării cursurilor, va fi stabilit de directorii unităţilor de învăţământ. În Gorj, cei mai mulți dintre dascăli au rămas miercuri acasă. În schimb, a lucrat personalul nedidactic și auxiliar. Conducerea unităților de învățământ preuniversitar va stabili programul de lucru al angajaților, în funcție de măsurile dispuse de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, este circulara trimisă în teritoriu de către Ministerul Educației și Cercetării. Referitor la drepturile salariale, „MEC asigură întregul personal din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particular acreditat că nu va fi afectat de măsurile dispuse privitor la suspendarea cursurilor”.

Pandurul: Peste câți ani va mai face CE Oltenia profit. După ani la rând în care a înregistrat pierderi considerabile, Complexul Energetic Oltenia ar putea reveni pe profit abia peste șase ani. Este estimarea oficialilor companiei care se plâng că nu sunt șanse să iasă pe „plus” mai devreme, din cauza costurilor foarte mari ale certificatelor de dioxid de carbon, dar și din cauza investițiilor pe care le au programate pentru a polua mai puțin, ca să se conformeze normelor impuse de Comisia Europeană. În anii care urmează, compania din Gorj va investi fonduri importante în centralele pe gaze și în parcuri fotovoltaice. Conducerea companiei estimează că și anii care vor veni se vor încheia tot pe pierdere ca și ultimii. Anul 2019 s-a încheiat cu pierderi de circa 800 de milioane de lei.

Situație de criză într-o comună din Gorj, acolo unde activitatea primăriei este ”sabotată” de doi angajați împreună cu aleșii locali. Susține asta chiar primarul PSD din localitatea Dănciulești, care se plânge de faptul că aceștia s-au aliat împotriva lui și blochează dezvoltarea comunei. ”Vreau să vă spun că, de doi ani, consilierii locali se țin de capul meu. Domnul contabil și cu domnul casier îi manipulează împotriva mea să nu voteze proiectele de hotărâre și să nu putem face investiții în comună sau să îngreuneze activitatea. Nici consilierii de la mine din partid nu sunt cu mine. Am 5 și doar 3 mă susțin, pentru că doi sunt prieteni cu casierul. În 2018 am fost operat la inimă și mi-au făcut tot felul de reclamații. Fac asta pentru că la alegeri candidează și contabilul și îl susțin pe el. Am discutat problema și la partid, dar acum nu am ce să le mai fac”, a precizat Ion Andronescu.

Impact în Gorj: Încep simulările pentru creșterile salariale de la CEO. Negocierile pentru încheierea unui nou Contract Colectiv  de Muncă la Complexul Energetic Oltenia (CEO) au ajuns la cel mai sensibil subiect, și anume creșterile salariale. Ion Rușeț, consilierul managerului CEO, a spus că se va trece la simulări, iar rezultatele vor fi prezentate liderilor de sindicat. Acesta a precizat că toți salariații companiei vor avea beneficia de creșteri salariale: „Discutăm de un fond de salariu majorat și suntem la etapa simulărilor. Pot să-i asigur pe toți salariații că vor beneficia de creșteri în anul 2020. Au existat mai multe propuneri pe care l-am luat în calcul. De luni, 16 martie, începem simulările pentru a le prezenta partenerilor sociali“, a declarat Rușeț.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here