Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Angajat al CEO, în izolare la domiciliu din cauza coronavirusului. Este vorba despre un lucrător de la Cariera Jilț. „Există un coleg care se află în această situație. Este vorba de un coleg din zona Jilț S-a izolat pentru a nu aduce atingere interesului public și este o chestiune privată. Există o procedură bine clarificată cu privire la ce se întâmplă cu cetățenii care se află în carantină la domiciliu“, a spus Ion Rușeț, consilier al managerului CEO în cadrul unei emisiuni TV. Acesta a afirmat că la nivelul unităților din cadrul CEO s-au luat o serie de măsuri de dezinfectare a spațiilor, precum și a mijloacelor de transport auto.

Containere lângă unitățile spitalicești. Autoritățile județene cumpără containere pentru a evita aglomerația în Secția de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Târgu Jiu. Cum epidemia de coronavirus a luat proporții, conducerea județului încearcă să evite pe cât posibil răspândirea virusului. 5 spații destinate controlului epidemiologic vor fi amplasate în vecinătatea spitalului. Ieri, în cadrul unei ședințe extraordinare, aleșii județeni și-au dat votul pentru un proiect de hotărâre ce viza achiziționarea unor containere medicale. „Decizia a fost discutată cu conducerea spitalului cu cadrele medicale, astfel încât, în perioada următoare, prin achiziționarea acestor containere să reușim să facem un triaj epidemiologic în afara camerelor de gardă sau secțiilor de primiri urgențe. Este necesar, pentru că ne pregătim pentru un val de oameni care vor veni spre spital fără a mai suna la 112 sau fără a mai trece pe la medicul de familie/ medicul epidemiolog, și, atunci, trebuie să fim pregătiți” a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Pandurul: Prunariu și-a anunțat demisia. Mihai Prunariu a anunțat că și-a dat demisia din funcția de vicepreședinte al PSD Gorj. Directorul CS Pandurii a explicat motivul pentru care nu a plecat și din partid. „După 8 ani, am luat decizia să-mi pun demisia din vicepreședinte PSD Gorj. Știu, o să mă întrebați de ce nu și din partid… Pentru că mi-aș pierde mandatul de consilier județean, pentru care am muncit, și pe care nu mi l-a dat actuala conducere. Mulțumesc colegilor mei, primari, viceprimari, consilieri județeni și locali, președinți de organizație, tuturor membrilor partidului! Vă apreciez și vă respect! Succes!”, este mesajul postat pe facebook de către Prunariu. Șeful AJF Gorj a avut câteva luări de poziție care au deranjat actuala conducere a PSD.

Vîlceanu: Vom susține un independent, care se va înscrie în PNL. Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a declarat că a avut discuții cu liderii PMP și USR, pentru susținerea unui candidat comun la președinția Consiliului Județean Gorj. Vîlceanu crede că niciunul dintre cele două partide nu ar putea câștiga pe cont propriu și a propus susținerea unui candidat independent. Dan Vîlceanu a anunțat că, în cel mult două săptămâni, PNL va propune un nume.

Gorjeanul: Greblă, director la FACIAS. Fostul secretar al guvernului, gorjeanul Toni Mihail Greblă, s-a alăturat Fundației pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS). „Având o experiență vastă în funcții de înaltă responsabilitate, precum președinte al Comisiei Juridice din Senatul României, judecător la Curtea Constituțională a României sau secretar general al Guvernului României, domnul Toni Greblă va contribui semnificativ, din poziția de director de Dezvoltare al FACIAS, la combaterea eficientă a abuzurilor statului și la consolidarea mișcării civice dedicate protejării drepturilor și libertăților civile”, a anunțat fundația.

GorjOnline: Primarul Jurebie, secretara Primăriei Săcelu și o funcționară, audiați la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel. Edilul de Săcelu, Florin Dorin Jurebie, este cercetat într-un dosar penal aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru abuz în serviciu și delapidare din bugetul local. Totul, deoarece i-ar fi permis secretarei primăriei, Mariana Beregan, să încaseze un salariu mai mare decât prevedea legea, de la angajarea sa în 2013, până în 2017. Situația a fost sesizată de Curtea de Conturi, la unul din controalele făcute în 2017. Secretara este cercetată și ea pentru că și-a semnat propria dispoziție, s-a făcut că a restituit UAT-ului prejudiciul, când de fapt l-a reîncasat ca drept salarial.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here