Revista Presei

Revista presei locale

GorjOnline: Transportatorii acuză Direcția de Venituri că sunt impozitați abuziv. În timp ce alte orașe din România acordă tot felul de facilități fiscale investitorilor și firmelor locale pentru a crea cât mai multe locuri de muncă, la Târgu-Jiu, Direcția Publică de Venituri impozitează arbitrar și abuziv și bruma de societăți comerciale autohtone care nu și-au mutat, încă, sediile sociale în Ilfov. După ce, în urmă cu doi ani, aleșii locali au impus cel mai mare impozit din țară pe clădirile nerezidențiale, situația reglându-se abia de anul trecut, acum, Direcția de Venituri împovărează firmele de transporturi de mărfuri cu o așa zisă taxă pe ”suspensie”, calculată despotic, iar funcționarii instituției îi îndeamnă pe cei nemulțumiți să plece din oraș. Mai în glumă, mai în serios, unii transportatori spun că ar face-o, însă și pentru a ”evada” într-un alt județ trebuie să folosească rute ocolitoare, pentru că pe podul de la Lainici, din Defileul Jiului, le este restricționată circulația.

Gorjeanul: Orașul Tismana va avea, în sfârșit, rețea de alimentare cu gaze. Autoritățile locale au scos la licitație lucrările de proiectare și execuție în vederea înființării sistemului de distribuție gaze naturale în orașul Tismana și satele aparținătoare Vâlcele, Gornovița, Topești, Vânăta, Pocruia, Celei, Costeni și Isvarna. Investiția nu cuprinde și satele îndepărtate, Sohodol și Racoți. „Localnicii își doresc investiția. Și agenții economici. Cel mai mare consumator va fi Mănăstirea Tismana”, a declarat primarul Marian Slivilescu. Puțin peste 2.000 de familii vor beneficia de această investiție.

Pandurul: Un tânăr șofer din Gorj și-a găsit sfârșitul în Cehia. Un tânăr din Runcu, județul Gorj, a murit într-un grav accident de circulație care a avut loc luni pe autostradă, în Cehia. Gheorghe Dorel Voichitoniu avea doar 28 de ani. În accident au fost implicate nu mai puțin de patru TIR-uri, două persoane decedând și alte șase fiind rănite. Tânărul din satul Bîlta este plâns de prieteni pe pagina de socializare. “Nu îmi vine să cred că te-am pierdut prieten drag. Dumnezeu să te odihnească în pace, nu te voi uita niciodată băiat bun și vesel mereu”, este doar unul din multe mesaje triste postate pe pagina de socializare.

Vot în unanimitate pentru împrumutul dat CE Oltenia. Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de luni, în unanimitate, OUG 12/2020 privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unor ajutoare de stat individuale de salvare care vizează sprijin financiar TAROM şi Complexul Energetic Oltenia. CE Oltenia va primi un ajutor de stat, sub forma unui împrumut, în limita sumei de 251 milioane de euro, pe o perioada de şase luni. „Ajutorul de stat individual pentru salvare se acordă în scopul asigurării necesarului de lichidităţi pentru acoperirea cheltuielilor curente minime de susţinere a activităţii Complexului Energetic, care se confruntă cu dificultăţi economico financiare majore, pentru o perioadă de 6 luni”, prevede Ordonanţa.

Impact în Gorj: Târgu Jiu: 17 firme se luptă pentru 5 milioane de euro. Proiectul Calea Eroilor, tras pe dreapta. Investițiile din Târgu Jiu, trase pe dreapta din cauza virusului COVID 19. Municipalitatea anunță că firma italiană care a câștigat licitația pentru reabilitarea Căii Eroilor nu mai vine în Gorj, momentan. “Sănătatea persoanelor e mai presus decât orice investiție” a declarat primarul Marcel Romanescu. “Putem să mai amânăm două săptămâni-o lună de zile, dar este strict decizia societății care realizează această investiție. Ordinul de începere este deja dat. Singura noastră problemă este că ajunsesem la o înțelegere ca, până la sfârșitul anului, să finalizeze în mare parte această lucrare. Termenul de execuție este de 12 luni, dar s-ar putea să se întârzie și ar putea să lucreze și anul viitor”a declarat primarul din Târgu Jiu. Din fericite epidemia de coronavirus nu afectează și alte investiții ale primăriei. Municipalitatea susține că în ceea ce privește licitația de la stadion, lucrurile merg conform graficului. “Urmează ca în perioada imediat următoare Direcția de Patrimoniu să organizeze licitația pentru spațiile de la stadion. Sperăm să avem foarte multe oferte, așa cum la iluminatul public pe bază de LED-uri avem depuse 17 oferte. Aceste 17 firme se bat pentru câștigarea unei licitații în valoare de 5 milioane de euro, care presupune montarea corpurilor de iluminat cu LED”, a declarat Marcel Romanescu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here