Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Medic dat în judecată de spital pentru un milion de lei. Veste deloc plăcută pentru medicul gorjean Carmen Braia. Doctorița are mari șanse să restituie Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu peste un milion de lei noi. Banii au fost câștigați în instanță de familia unei tinere care a murit, în 2011, pe patul de spital, în urma unei injecții cu antibiotic. Suma a fost achitată de spital, iar medicul condamnat pentru ucidere din culpă a fost dat în judecată. După trei termene, Tribunalul Gorj s-a pronunțat marți în acest caz. „Admite acţiunea. Obligă pârâta să achite reclamantului suma de 1.019.529,40 lei reprezentând contravaloare prejudiciu”, se arată în minuta sentinței. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 30 de zile.

Muzeul “Brâncuși”, închis o săptămână pentru o acțiune a PNL. Așa-zisul Muzeu Național “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, deschis în bătaie de joc de liberali pe 19 februarie, a fost închis la începutul săptămânii, pentru că singurul angajat, în speță directorul, este la Bruxelles la o acțiune a PNL cu comunicatorii online ai partidului. Denisa Șuță, directorul muzeului, nu a răspuns la telefon pentru a comenta situația. Un turist interesat ar fi găsit miercuri Casa Gănescu închisă, fără vreun însemn că acolo este muzeu, fără program de vizitare pe ușă.

Gorjeanul: Ion Fugaru a revenit în PRM Gorj! Candidează la Primăria Târgu-Cărbunești. Fostul președinte al PRM Gorj, din perioada 2008-2011, Ion Fugaru, s-a reînscris în acest partid politic. Fugaru face parte din comitetul de organizare a alegerilor locale al PRM Gorj și va candida pentru acest partid la funcția de primar la Târgu-Cărbunești, urmând să deschidă lista de candidați și la Consiliul Local. Fugaru a declarat că a revenit la ,,vechea sa dragoste politică” sătul de promisiunile mincinoase ale altor partide.

GorjOnline: Echipă completă la Minprest! Cine conduce societatea la care CEO este acționar majoritar! Economistul Emanoil Dragomirescu, șef Serviciu vânzări și avizări prețuri în cadrul CEO, este noul președinte al CA al Minprest Serv SA pentru următoarele două luni. AGA a decis și prelungirea mandatelor administratorilor Minprest Serv până la 17 aprilie a.c., astfel, până atunci, din CA al societății mai fac parte Robert Ciocioi și Bogdan Bejinaru, vicepreședinte PNL Gorj, respectiv secretar general al PNL Tg-Jiu, precum și Monica Popescu și Sebastian Brânzan, liberali din organizațiile Novaci și Motru. Consiliul de Administrație al societății l-a numit în funcția de director general pe Cristinel Aurelian Vișan, cu un mandat de patru luni, până la data de 1 iulie a.c.. Vișan a fost manager al Polaris M Holding SRL, până în noiembrie anul trecut.

Impact în Gorj: Patru parcuri fotovoltaice la CE Oltenia în foste depozite de zgură și cenușă. Planul de restructurare și de decarbonare a Complexului Energetic Oltenia, pentru care compania așteaptă de la consultanți studiul de fezabilitate se referă și la amplasarea a patru parcuri fotovoltaice, în depozitele de zgură și cenușă închise ale termocentralelor și pe o haldă a unei cariere, după cum urmează: „Construcția unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de cca 60 MW pe depozitele de zgură şi cenuşă închise aferente S.E. Rovinari”; „Construcția unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de cca 80 MW pe depozitele de zgură și cenuşă inchise aferente S.E. Turceni”; „Construcția unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de cca 75 MW pe depozitele de zgură şi cenuşă închise aferente S.E. Işalnita”; „Parc fotovoltaic – E.M.C. Roşia – Rovinari” (Construcția unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de cca 95 MCV pe halda interioară din cadrul carierei Tismana — E.M.C. Roșia — Rovinari). În total, compania pune la dispoziție 595 de hectare de teren pentru construcția acestor parcuri fotovoltaice, după cum scrie în caietul de sarcini.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here