Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Marcel Romanescu, despre inspectorul general școlar susținut de PNL: „Erau alte persoane mai calificate să ocupe această funcție“. Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, care este și președintele organizației municipale a PNL Târgu Jiu, a declarat că desemnarea Mariei Cochină în funcția de inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj nu este cea mai bună alegere a PNL Gorj: „Nu sunt unul dintre cei care au susținut-o pe doamna Cochină atunci când a fost numită în funcția de inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, pentru că erau alte persoane mai calificate să ocupe această funcție. Partidul a luat o decizie și ministrul la fel“, a spus Romanescu. Maria Cochină și-a dat demisia din funcția de președinte al organizației de femei a PNL Târgu Jiu.

GorjOnline: Familie aflată în izolare la domiciliu, scoasă de pe tabelul pentru hrană. Comportament de-a dreptul scandalos al unor asistente de la compartimentul de epidemiologie din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj în relația cu o familie de tineri din Târgu-Jiu aflată în izolare la domiciliu de mai multe zile, din cauză că femeia s-a aflat în avion cu italianul de 71 de ani infectat cu coronavirus. Cei doi tineri au fost scoși, marți, de pe lista persoanelor care primesc hrană, la domiciliu, așa că au sunat la DSP să vadă ce se întâmplă, în contextul în care au rămas fără nimic de mâncare în casă, iar părinții bărbatului erau și ei în izolare la domiciliu, într-o comună aflată la 20 de km de Târgu-Jiu, pentru că au intrat în contact cu nora, și nu aveau la cine să apeleze. O asistentă de la DSP, după cum s-a recomandat, în timpul convorbirii telefonice, a pasat responsabilitatea pe Primăria Tg-Jiu, în sensul în care, municipalitatea nu trebuia să asigure hrana tuturor celor aflați în izolare la domiciliu, ci să ”selecteze” doar asistații social și pe cei care nu aveau pe nimeni ca să le ducă mâncare. În discuțiile dintre angajatele DSP, atunci când asistenta le cere lămuriri colegelor, se aud remarci ironice la adresa tinerei aflată în izolare la domiciliu: „să stea liniștită că vine păpica”.

Gorjeanul: OFICIAL! O canalizare din Gorj „trece” pe la DNA. O investiție din județul Gorj, cu bani guvernamentali, a ajuns în atenția procurorilor anticorupție. Sesizarea a fost depusă chiar de către reprezentanții Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, care au descoperit nereguli grave la unul dintre proiectele finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Este vorba despre rețeaua de canalizare din comuna Plopșoru. Primăria a emis o factură de peste 700.000 de lei, însă aceasta a fost respinsă la plată, după ce echipele de control au descoperit, în teren, lipsa unor conducte și a unei stații de pompare.

Pandurul: Sediul CE Oltenia și un bloc energetic, sub sechestru. Acționarii Complexului Energetic Oltenia au decis în ședința din 3 martie constituirea garanțiilor, sub formă de sechestru asiguratoriu asupra unor bunuri ale companiei, în vederea garantării creditului de 251 de milioane de euro care urmează a fi luat cu titlu de ajutor de stat. Primul bun pus sub sechestru este chiar sediul CE Oltenia din Târgu Jiu, dar și Hostelul Maiami. Urmează celelalte sedii ale companiei, pe listă fiind și Blocul energetic nr. 6 de la Rovinari. De asemenea, sunt puse sub sechestru asiguratoriu zeci de hectare de teren, dar și mijloacele fixe ale sucursalelor Rovinari și Turceni, dar și ale Direcției Miniere.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here