Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Orban, tolerant cu primarii care au fost la ședința PSD. Președintele PNL, Ludovic Orban, prezent marți în Gorj în campanie electorală, a comentat faptul că patru primari liberali au fost prezenți  la o ședință a PSD zilele trecute, unde au aplaudat-o pe Viorica Dăncilă. Este vorba de primarii din Bumbești-Jiu, Bălești, Turcinești și Arcani. Orban a dat de înțeles că pe el în interesează doar rezultatul pe care aceștia îl vor scoate în alegeri. “Noi avem un singur indicator al aderenței unui membru al Partidului Național Liberal, al unui primar la partidul nostru și anume rezultatele în alegeri. Eu am încredere în fiecare primar al Partidului Național Liberal că va respecta mandatul încredințat de cetățeni”, a spus Orban.

Mai puțin praf de cărbune pentru locuitorii din Motru. Motrenii care locuiesc în apropierea depozitului de cărbune al Carierei Roșiuța ar putea scăpa de neplăcerile cauzate de praf. CE Oltenia a inițiat demersurile pentru realizarea unor lucrări de conformare a depozitului, în acest moment aflându-se la stadiul de obținere a avizelor. Conform conducerii carierei miniere, lucrările ar urma să fie realizate în această vară. Depozitul de cărbune este prins pe autorizația de mediu a Carierei Roșiuța. În situația în care compania nu realizează aceste lucrări, activitatea carierei ar putea fi perturbată.

Gorjeanul: Peste 17 milioane de lei de la Ministerul Sănătății pentru spitalele din Gorj. Unitățile medicale din județ au primit, recent, fonduri de peste 17 milioane de lei de la Ministerul Sănătății în vederea procurării de aparatură și echipamente medicale. Ministerul Sănătății a trimis, luni, o adresă către conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj prin care informează cu privire la faptul că s-au alocat fondurile. Cekle peste 17 milioane de lei au fost repartizate astfel: Spitalul Orășenesc Novaci – 1.393.000 de lei; Spitalul Județean Târgu- Jiu – 10.283.000 de lei; Spitalul Municipal Motru – 708.000 lei; Spitalul Orășenesc Bumbești-Jiu – 1.041.000 lei; Spitalul Orășenesc ,,Sf. Ștefan” Rovinari – 849.000 lei; Spitalul Orășenesc Turceni – 2.423.000 lei; Spitalul de Pneumoftiziologie ,,Tudor Vladimirescu” Runcu – 469.000 lei.

Gorj Domino: Rareș Bogdan: Nimeni nu s-a dus cu problema reală a mineritului la Bruxelles. Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, candidații la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan și Marian-Jean Marinescu, senatorul Florin Cîțu, președintele Comisiei Economice din Senat, primarul din Motru, Gigel Jianu, și președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, au avut, marți, o întâlnire cu mineri, energeticieni și reprezentanți ai acestora din Complexul Energetic Oltenia. Liderii liberali și angajații companiei energetice au dezbătut pe marginea a condițiilor de lucru, a lipsei materialelor și a forței de muncă, dar și a normelor de mediu impuse la nivel european pentru energia pe cărbune. Rareș Bogdan a comentat că nimeni nu s-a dus cu problema reală a mineritului din România la Bruxelles. ”Problema mineritului din România este o problemă care a existat în țări din UE cu o mai mare vechime în UE și cu o forță mai mare și mă refer la Marea Britanie, Gemania, Polonia și Spania. Nimeni din România nu s-a dus, în realitate, să stea de vorbă pe tema mineritului” a declarat Bogdan.

Impact în Gorj: Campionul la atletism care se antrenează pe aleile parcului din Tg-Jiu. Adrian Garcea, în vârstă de 20 de ani, este unul dintre cei mai valoroși sportivi din județul Gorj. Tânărul este campion naţional la atletism, la proba de 3.000 de metri, şi vicecampion naţional la 1.500 de metri. A reușit să ajungă la aceste performanțe deosebite, deși s-a antrenat în ultimii trei ani în Parcul Central din Târgu-Jiu, lângă operele lui Constantin Brâncuşi, și asta din cauza lucrărilor de la stadionul din Târgu-Jiu, care nu s-au mai finalizat. Din cauza condițiilor de antrenament, sportivul s-a accidentat și nu s-a putut pregăti timp de un an.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here