Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Prima schimbare din echipa lui Cochină. Georgeta Popescu, inspector de Limba și Literatura Română în cadrul Inspectoratului Școlar Gorj, și, totodată, purtător de cuvânt al instituției, a demisionat din dubla funcție, marțea trecută. Demisia inspectoarei a fost aprobată pe loc de către Maria Cochină, inspectorul școlar general, cu condiția cerută de Georgeta Popescu ca aceasta să intre în vigoare cu data de 2 martie, lucru acceptat de inspectoarea liberală. De miercuri până vineri, Popescu a intrat în concediu de odihnă, închizându-și telefonul de serviciu. Fosta inspectoare a revenit, de luni, la catedra de limba și literatura română de la Colegiul Național ,,Spiru Haret” din Târgu-Jiu. Nu se cunosc, până în prezent, motivele care au determinat-o pe Georgeta Popescu să demisioneze, dar se vehiculează o lipsă de comunicare între aceasta și șefa ei, Maria Cochină.

Impact în Gorj: Încep lucrările de modernizare a municipiului Motru. Procesul verbal de predare – primire a amplasamentului pentru lucrările de modernizare a zonei de mijloc a municipiului Motru a fost semnat luni. „Proiectul este de anvergură, realizat pe fonduri europene, presupune investirea a peste 5 milioane de lei într-o zonă în care nu s-au realizat lucrări de modernizare de aproximativ 50 de ani. Proiectul vizează modernizarea Platformei Complex Mijloc si modernizarea aleilor Violetei, Caisului, Lămâiței, Castanului, Ghiocelului, Griviței, Pinului, Crizantemei, în cadrul proiectului cu finanțare nerambursabilă, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 13, intitulat «Îmbunătățirea calității vieții in municipiul Motru». În afara modernizării străzilor respective, trotuarelor, aleilor pietonale, se rezolvă și problema locurilor de parcare“ a declarat primarul municipiului Motru, Gigel Jianu.

Pandurul: Carmen Ivanov, fosta șefă a Direcției de Sănătate Publică Gorj, va fi chemată la audieri, în această săptămână. Ea va trebui să dea explicații în fața anchetatorilor despre modul în care a gestionat criza declanșată de primul caz de coronavirus confirmat în țara noastră. Fosta șefă a DSP Gorj este acuzată de neglijență în serviciu. Mai mult, surse din anchetă susțin că ea ar fi dispus să fie prelevate probe de la persoane importante din județul Gorj chiar dacă acestea nu aveau nicio legătură cu tânărul de 25 de ani, diagnosticat atunci cu virusul Covid 19, și nici cu cetățeanul italian, de 71 de ani, care a călătorit în țara noastră și de la care s-ar fi infectat și tânărul din Prigoria. Carmen Ivanov a respins aceste acuzații și a spus, în fața jurnaliștilor, că a făcut tot ce trebuia și nu își reproșează nimic.

Spor de pericol anulat și recuperat de funcționarii din primărie. Victorie în primă instanță pentru angajații Primăriei Motru. Rămași fără sporul de condiții periculoase, salariații s-au revoltat și l-au acționat în judecată pe primarul Gigel Jianu. După patru termene, Tribunalul Gorj le-a dat câștig de cauză. Acțiunea a fost formulată în instanță de către Sindicatul Liber al Funcționarilor Publici din Primăria Municipiului. Cei peste o sută de salariați ai primăriei ar fi trebuit să primească un spor de 15%, însă acesta a fost redus cu 5%, pentru ca ulterior să fie anulat. Primarul Gigel Jianu și-a explicat decizia la vremea respectivă. „Nu avem un buletin de determinare corespunzător privind condițiile de lucru din primărie. L-am considerat eronat și am cerut refacerea lui. Până când se refac aceste teste, am decis suspendarea acordării acestui spor”, a spus Jianu. Funcționarii publici s-au considerat discriminați, mai ales că sporul de 5% a rămas pe ștatul de plată al angajaților din poliția locală, creșă și asistență medicală școlară.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here