Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Corpurile de Control din MAI și MS – verificări la Târgu-Jiu. Autoritățile județene au avut de dat explicații, pe parcursul întregului weekend, în privința modului în care au gestionat criza generată de depistarea la Prigoria a primului român confirmat cu coronavirus. Între timp bărbatul de 25 de ani este aproape de externare. Șefii diverselor instituții subordonate Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Interne au fost luați la întrebări de reprezentanții corpurilor de control trimise aici. Atât ministrul Sănătății, cât și cel de la Interne au trimis la Târgu-Jiu verificatorii. Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, Jandarmeria, Poliția Județeană, Prefectura, dar și Serviciul Județean de Ambulanță și Direcția de Sănătate Publică au trebuit să prezinte rapoarte peste rapoarte pentru ca inspectorii veniți de la București să poată formula concluzii.

Localnicii din Bucșana voiau protest în fața Primăriei Prigoria! Acțiunea nu s-a aprobat din cauza coronavirusului.  Peste 200 de cetățeni din comuna Prigoria voiau, astăzi, să organizeze un protest în fața primăriei, nemulțumiți fiind că a trecut un deceniu de când solicită autorităților să li se restituie terenurile din satul Bucșana. În această localitate sunt 91 de familii care au fost deposedate abuziv de terenurile deținute, asta deși localitatea nu a fost colectivizată. Deși s-a solicitat aprobarea protestului, acesta nu a fost avizat, comisia primăriei și reprezentanții Jandarmeriei motivând că acțiunile de acest gen nu pot avea loc din cauza coronavirusului. În localitate încă sunt șapte familii izolate la domiciliu, dar cele trei școli își deschid, astăzi, porțile pentru elevi.

GorjOnline: COVID-19. Ambulanța Gorj în CRIZĂ! Arafat: Echipamentele nu sunt potrivite! Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, le-a reproșat șefilor de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj că nu le-au explicat angajaților care sunt riscurile, dacă acestea există sau nu, atunci când sunt recoltate și transportate probe în vederea testării pentru COVID-19. Reacția secretarului de stat în MAI a fost generată de nemulțumirile angajaților SAJ în legătură cu echipamentele de protecție neconforme de pe ambulanțe și cu gestionarea precară a situației, în cazul recoltării de probe, în sensul că aceștia nu au cunoscut metodologia de lucru și nu au știut cum să colaboreze cu reprezentanții DSP. Raed Arafat a afirmat, duminică, la Digi24 că probele le recoltează medicul epidemiolog, în nici un caz ambulanțierii, așa cum s-a întâmplat la Gorj, acolo unde conducerea Serviciului Județean de Ambulanță a trimis autospeciale fără personal de specialitate la recoltări, încălcând astfel metodologia în astfel de cazuri.

Pandurul: Ciocea: Aştept să fiu ofertat de partide. Primarul din comuna gorjeană Bustuchin, Ion Ciocea, şi-a anunţat candidatura pentru încă un mandat. Acesta nu va candida independent ci aşteaptă oferte de la partidele politice. La alegerile trecute, Ciocea a candidat din partea PSD şi a obţinut un procentaj de aproape 90%. Ion Ciocea susţine că este la dispoziția partidelor şi aşteaptă să fie ofertat. “De astăzi aştept oferte de la partide şi acolo unde cred eu că este mai bine, acolo mă voi duce. Până acum nu am discutat cu nimeni, dar sunt pregătit. E nevoie de o schimbare şi această schimbare vreau să vină de la mine. Eu nu mă duc la niciun partid pentru mine, ci pentru comunitate”, a declarat edilul.

Impact în Gorj: Manifestări sportive și artistice, anulate de teama coronavirusului. Festivalul Național de Muzică Populară „Meleaguri Brâncușiene“ a fost amânat de teama coronavirusului cu șase luni. Manifestarea ar fi trebuit să se desfășoare în perioada 27-29 martie, dar conducerea Școlii Populare de Artă Târgu Jiu a luat hotărârea să fie organizată între 22 și 24 septembrie. „Ținând cont de efectele produse la nivel global de către virusul COVID-19 și având în vedere că primul caz de infectare a fost în județul Gorj, la recomandarea autorităților, Consiliul de Administrație al Școlii Populare de Artă Târgu Jiu a luat hotărârea de a reprograma evenimentele lunii martie. Menționăm că fișele trimise, până la data acestui comunicat, rămân valabile, concurenții putând evolua în cadrul Festivalului, chiar dacă vor finaliza cursurile instituției pe care o reprezintă în luna iunie 2020“, se arată într-un comunicat de presă al Școlii Populare de Artă Târgu Jiu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here