Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Ajutorul pentru CE Oltenia, aprobat de Comisia Europeană. Comisia Europeană a anunțat luni că a aprobat planul României de a acorda un împrumut temporar în valoare de 251 de milioane de euro producătorului de electricitate Complexul Energetic Oltenia. În prezent, CE Oltenia se confruntă cu dificultăţi financiare, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar. Ajutorul pentru salvare poate fi acordat pentru o perioadă de maximum șase luni, timp în care compania să găsească soluții de ieșire din situația de urgență.

Protest în Piața Prefecturii pentru drumul expres. Câțiva gorjeni au protestat, luni, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. „Gorjenii vor drum expres” a fost strigătul celor care s-au adunat în centrul orașului și au încercat să tragă un semnal de alarmă. Despre proiectul care prevedea construirea unui drum expres între Târgu Jiu și Craiova nu se mai știe nimic după ce a fost anunțat cu surle și trâmbițe de parlamentarii gorjeni. “Este o acțiune civică de conștientizare a faptului că drumul expres e singurul mod prin care județul Gorj se poate dezvolta din punct de vedere economic. În acest moment, suntem pe punctul de a se închide Complexul Energetic Oltenia. Din aprilie, oamenii vor trebui să găsească o soluție pentru plata certificatelor de carbon și dacă nu grăbim realizarea proiectului acesta de drum expres către Gorj, vom rămâne un Lupeni sau un Petroșani mai mare”, a explicat unul dintre protestatari.

Gorjeanul: Profesioniști vs.habarniști! – Liberalii vor să schimbe șeful RAR Gorj! Șutru, omul lui Leuștean, vrea funcția de conducere. Șerban Predescu, șeful Reprezentanței RAR Gorj, a intrat în vizorul lui Dumitru Leuștean, primarul liberal de Novaci, cu funcție de prim-vicepreședinte în PNL. Deși Predescu se află de 24 de ani în această instituție, conducând-o din 2012 până în prezent, i s-a găsit, brusc înlocuitor, chiar în persoana lui Șutru Năstase, un doljean transferat în unitate în 2013, care are nevasta chiar din Novaci.

Gorj Domino: Jandarmul din Țicleni nu este singurul dispărut din zona Complexului Studențesc din Timișoara! De negăsit, la exact două luni distanță, este și un student din Hunedoara. Mădălin Ionuț Nisipeanu din Țicleni, jandarm la Gruparea Mobilă din Timișoara, dar și Sandu Vasile Alexandru, student la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, de loc din Hunedoara, au dispărut la două luni distanță, în aceeași zi de 16, din zona Complexului Studențesc din Timișoara. Familiile celor doi nu i-au găsit,  gorjeanul fiind dat dispărut din 16 februarie iar studentul hunedorean din 16 decembrie. Polițiștii dar și jandarmii sunt în alertă, anunță presa din Timiș, în timp ce familiile celor doi așteaptă disperate un semn de la tinerii dispăruți, în împrejurări necunoscute, din zona Complexului Studențesc.

Impact în Gorj: Teatrul de vară din Târgu Jiu se va numi „Nelu Dumitru“. Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat, luni, propunerea făcută de Elena Roată, profesor de Limba și Literatura Română la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“, ca Teatrul de Vară să poarte denumirea „Nelu Dumitru“. Propunerea a primit aviz favorabil din partea Comisiei de Atribuire de Denumiri a Județului Gorj. Nelu Dumitru a fost unul dintre cei mai importanți oameni de radio și DJ din județul Gorj. Acesta s-a stins din viață în vara anului trecut. A fost „sufletul“ Cocioabei, așa cum era denumită discoteca de la Teatrul de vară din Târgu Jiu.

Sistemul de plată a taxei de parcare prin SMS a fost aprobat, ieri, de către consilierii locali ai municipiului Târgu Jiu. Societatea care se va ocupa de implementarea sa este Piconet SRL. În perioada imediat următoare, lucrătorii Primăriei Târgu Jiu vor monta indicatoarele cu parcările în care se va percepe taxă plătită prin SMS. „Implementarea acestui sistem nu implică niciun cost pentru beneficiar, Piconet nereținând comisioane sau alte taxe din veniturile rezultate din plata parcărilor, care îi revin și vor fi virate integral beneficiarului în fiecare lună. Pentru a utiliza serviciile de ușurare a plății parcării, utilizatorii vor plăti Tpark o taxă sau un comision pentru fiecare staționare în zonele de parcare, care nu va depăși 15% din tariful aprobat“, se arată în raportul întocmit de Direcția Publică de Patrimoniu. Protocolul va fi încheiat pe o perioadă de trei ani.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here