Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Fețe noi în Consiliul Local Târgu Jiu. Astăzi, Partidul Național Liberal își va desemna membrii care să ocupe posturile vacantate din Consiliul Local. Mandatul acestora va fi scurt, în luna iunie urmând să aibă loc alegeri locale. După decesul consilierului Rodica Ghimiș și demisia lui Mihai Paraschiv, actual director Transloc, peneliștii au rămas cu două locuri disponibile. Acestea vor fi ocupate astăzi de Traian Crăc și Bogdan Marian Arsenie.

Bazin de apă, de 1000 mc, în zona Iezureni. Tudor: „Sper să fie o investiție prioritară”. Viceprimarul Adrian Tudor a inițiat un proiect de hotărâre, în urma discuțiilor avute cu responsabili Aparegio, privind construcția unui bazin de apă în zona Iezureni. Investiția se dorește a fi gata anul acesta.  „Am constatat că, în proiectul de investiții pentru anul 2020 nu era prevăzută nicio investiție pentru rezolvarea problemelor create de lipsa apei potabile în perioada de secetă. În urma discuțiilor avute cu cei de la Aparegio, am înțeles nevoia de a construi un rezervor pentru apă potabilă de 1000 mc în zona Iezureni. În prezent, la Iezureni, este doar unul de 500 mc, alimentat din puțuri” a declarat Adrian Tudor.

Pandurul: Singura comună din Gorj care face cadastrarea cu fonduri europene. Într-o comună din Gorj, cadastrarea se face cu bani europeni. Este vorba despre localitatea Crasna, care se numără printre cele 328 de comune din România unde se face cadastru cu fonduri europene. Acţiunea a început în mod oficial joi, odată cu şedinţele de informare a cetăţenilor din fiecare sat.

Foștii administratori de la Minprest, dați în judecată. Conducerea Minprest Serv Rovinari, societate care aparține Complexului Energetic Oltenia, a dat în judecată patru dintre foștii administratori, pentru recuperarea unor sume de bani. Este vorba despre Constantin Buleteanu, Nicoleta Eufimia Dănăcică, Radu Gabriel Angheloiu și Bebe Cornel Irod. Acțiunea în instanță a fost făcută pe 21 februarie, fiind înregistrată la Tribunalul Gorj, unde nu a primit termen de judecată. Acționarul principal, CE Oltenia, a stabilit acum aproape trei ani că foștii administratori trebuie să dea înapoi 30% din remunerația încasată în 2016, deoarece nu au fost îndepliniți indicatorii de performanță. Fiecare administrator va trebui să returneze circa 400 de lei pentru fiecare lună din anul respectiv.

Gorj Domino: Burlan, la întâlnirea sindicaliștilor cu ministrul Economiei. Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu reprezentanţii salariaţiilor de la CE Oltenia și a explicat, oficial, printr-un comunicat de presă, în ce au constat discuțiile. La acestea au participat nu doar sindicatelor de la Complexul Energetic Oltenia ci și președintele Directoratului Daniel Burlan şi secretarul de stat Niculae Havrileţ. Discuțiile de la minister au  avut la bază fondul de salarii şi planul de restructurare al companiei. În cadrul întâlnirii, potrivit unui comunicat al ministerului, reprezentanţii salariaţiilor de la Complexul Energetic Oltenia şi-au manifestat îngrijorarea faţă de posibilitatea returnării ajutorului de salvare şi au propus ca planul de restructurare şi distribuirea angajaţilor pe noile domenii de activitate să fie discutate cu organizaţiile sindicale.

Gorjeanul: Imobilul din Motru al lui Sarcină, scos la licitaţie la un preţ diminuat cu 100.000 de lei. Dacă anul trecut organele fiscale au organizat trei proceduri de licitaţie eşuate în vederea vânzării imobilul din municipiul Motru, ce îi aparține afaceristului Nicolae Sarcină, acum finanțiștii gorjeni au pregătit cea de-a patra procedură de vânzare a bunurilor. Anul trecut, în luna ianuarie, Serviciul Colectare și Executare Silită Persoane Juridice din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Gorj scotea la licitație un imobil dezafectat din localitatea Motru, în suprafață de peste 600 de metri pătrați, cu terenul aferent de 773 de metri pătrați. Potrivit unor surse, imobilul și terenul îi aparțin afaceristului Nicolae Sarcină, după ce acesta le-a achiziționat de la Alexandru Ciorecan, fostul administrator al SC Cazare Cantine Motru. Prețul de pornire al licitației, exclusiv TVA, a fost situat la prima procedură la valoarea de 375.900 de lei. Ulterior, la cea de-a doua strigare, preţul imobilului a fost diminuat la valoarea de 281.925 de lei. Deoarece nici după organizarea celei de-a treia proceduri de licitaţie, imobilul nu a fost adjudecat de nimeni, acum, reprezentanţii AJFP Gorj au demarat cea de-a patra procedură, licitaţia urmând a avea loc astăzi, 24 februarie, la sediul din Târgu-Jiu al Finanţelor.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here