Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: AGA de la CE Oltenia, ședință extraordinară în martie. Acționarii Complexului Energetic Oltenia se vor întruni în ședință extraordinară pe 16 martie, pentru a fi informați cu privire la “acordarea de către Ministerul Finanțelor Publice a unui împrumut în limita sumei de 251.046.025 de euro, cu titlu de ajutor de stat individual pentru salvare”. După această informare, rămân doar câteva săptămâni pe care compania le are la dispoziție pentru a achiziționa milioane de certificate pentru emisii de gaze cu efect de seră. Termenul limită este 30 aprilie, dar experiența anilor trecuți arată că prețul certificatelor crește pe măsură de companiile intră în criză de timp, mai ales dacă va fi o cerere mare pe piață.

Impact în Gorj: Motivele care l-au determinat primarul comunei Licurici să-și dea demisia. „În politică e nevoie de oameni fără bun simț și omenie“. Primarul comunei gorjene Licurici și-a dat demisia din funcție și a revenit la meseria lui de bază, de medic concesionar. Liviu Drăgulescu a spus că a luat această decizie pentru că este dezamăgit de partidele politice de ceea ce se întâmplă la nivel național, dar și ca urmare a comportamentului unor concetățeni, care cred că au doar drepturi, și nu și obligații: „Nu m-a determinat nimeni. A fost o oportunitate pe linie sanitar-veterinară și, apoi, vedeți ce se întâmplă la nivel național, atunci pun întrebarea dacă mai merită să faci politică în ziua de azi? Este nevoie de oameni fără bun simț și fără omenie. Realitatea din teren, ce este jos la bază, nu se compară cu ceea ce este la televizor” a declarat fostul edil, adăugând și că salariul unui primar de localitate de gradul III, așa cum este și comuna Licurici, este foarte mic.

Gorjeanul: Suspiciune de coronavirus la Gorj: 4 studenţi, întorşi din China. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a transmis, marți, o informare prin care a adus la cunoştinţa cetăţenilor faptul că patru studenţi întorşi din China au fost plasaţi sub supraveghere pentru o perioadă de două săptămâni, dovedindu-se ulterior că sunt sănătoşi şi nu au fost infectaţi cu coronavirus. „Conform prevederilor metodologiei specifice, persoanele care vin în ţară din zonele cu risc, respectiv China, sunt obligate ca la sosirea în aeroport să completeze un chestionar legat de starea de sănătate, urmând ca acestea să fie autoizolate voluntar la domiciliu timp de 14 zile. La nivelul judeţului Gorj s-au aflat în această situaţie un număr de patru persoane, studenţi, cărora le-a expirat perioada de supraveghere de 14 zile, fiind clinic sănătoşi”, a transmis conducerea DSP Gorj.

Gorj Domino: 1,3 milioane debit la CEO. Insolvența UATAA pentru încă un an de zile, aprobată în ședința de CL! Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru și-a prelungit insolvența cu încă un an, asta deși a primit un ajutor guvernamental de 9 milioane de lei, sumă care putea ajuta unitatea să scape de administratorul judiciar. Totuși, noua conducere a uzinei a decis ca banii să fie folosiți pentru achiziționarea de certificate de CO2, iar insolvența să fie prelungită cu încă 12 luni. În ședință de îndată, proiectul a fost votat la limită. UATAA putea ieși din insolvență deoarece mai avea de achitat doar trei rate, adică 1,3 milioane lei, către Complexul Energetic Oltenia.

Jandarm din Gorj, dispărut fără urmă. Un tânăr de 23 de ani, din orașul Țicleni, angajat al Grupării Mobile de Jandarmi din Timișoara, este de negăsit. Mădălin Nisipeanu a dispărut fără urmă după ce, duminică dimineață, s-a urcat într-un taxi. Tânărul a absolvit Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani, ca șef de promoție. Ultima dată când a vorbit cu fratele lui, Mădălin Nisipeanu i-a spus că va merge în club. Numele militarului din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara se află pe placheta de onoare a instituției, fiind recompensat cu diplomă de merit, pentru că a absolvit școala ca șef de promoție.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here