Revista Presei

Revista presei locale

Gorj Domino: Aici sunt banii dumneavoastră! 5,2 milioane de lei, aruncate pe lucrări de mântuială! Asfaltul se decojește de pe străzi! Orașul Țicleni a primit prin Programul Național de Dezvoltare Locală 5.532.000 de lei pentru dotarea unor cabinete medicale școlare, extinderea și amenajarea unei grădinițe și asfaltarea unor străzi laterale. Cea mai mare parte din bani, aproape 5,2 milioane de lei, a fost alocată pentru lucrări de infrastructură rutieră, numai că unele dintre acestea au fost executate în bătaie de joc, iar după numai doi ani suprafețe considerabile de pe unele străzi sunt compromise. Consilierul local liberal Constantin Brănescu a filmat trei dintre străzile laterale ”modernizate” cu peste 600.000 de lei, una distrusă de apele pluviale care se scurg pe carosabil, plus de mașinile de mare tonaj, alta pe care stratul extrem de subțire de bitum, turnat anul trecut, se exfoliază, iar sub el se vede vechiul strat de asfalt, iar cea de-a treia din care asfaltul se rupe precum un biscuit, pe zeci de metri.

Pandurul: Sporul de producție, în contractul individual de muncă. Negociere! Pe lângă salarii majorate, prime mai mari și tichete de masă în valoare de 20 de lei, sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia își doresc să securizeze și sporurile pe care le primesc cei peste 13 mii de salariați ai companiei. Printre acestea, sporul de pericol sau cel de fidelitate. Una dintre propunerile sindicatelor este ca acestea să fie prevăzute în contractele individuale de muncă ale angajaților. Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, se teme că o eventuală insolvență a companiei, de exemplu, ar face ca salariații să piardă sporurile dacă rămân așa cum sunt în acest moment.

Primărie din Gorj, verificată de ITM. Nu a dat tichetele de vacanță. Lipsa banilor a făcut mai mulți edili din județul Gorj să întârzie plata voucherelor de vacanță. Deși unii au găsit bani în buget să achite aceste tichete, alții abia au avut bani de salarii. Chiar și în aceste condiții, la Primăria Turburea, de exemplu, inspectorii de muncă s-au sesizat și au făcut verificări după ce au aflat că acolo nu s-au împărțit voucherele de vacanță pentru funcționari. Primarul din Turburea, Ion Bîrcă, a fost foc și pară pe reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj care au „descins” în biroul său. El a explicat că banii au fost puțini spre sfârșitul anului trecut și nu i-au ajuns și pentru voucherele de vacanță.

Gorjeanul: Centura de ocolire a municipiului Târgu-Jiu, blocată în protestul magistraților! Firma româno-italiană exclusă de la licitație se judecă cu CNAIR. Lucrările la varianta de ocolire a municipiului Târgu-Jiu sunt oprite de doi ani și jumătate și nu există nicio șansă ca acestea să fie reluate în următoarele luni. Deși fostul ministru al Transporturilor, Lucian Șova, înainta, chiar un calendar al atribuirii contractului și avansa ca termen de finalizare a lucrărilor septembrie 2021, procedura a fost anulată, după ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a respins oferta firmei Secol Societa Edile Contruzioni E Lavori România SRL, iar litigiul a ajuns în instanță, din luna noiembrie a anului trecut. Problema este că încă de la primul termen, Tribunalul București a amânat judecarea dosarului, din cauza protestelor magistraților, iar un nou termen de judecată a fost fixat la finele lunii februarie a.c., iar până la o soluție definitivă și semnarea contractului de lucrări mai poate trece un an.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here