Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Decizia supraveghetorilor CEO vine de la partid! Ultima variantă de Directorat. Numele celor care vor conduce compania energetică. Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia se va întruni marți, 18 februarie a.c., pentru a analiza stadiul ducerii la îndeplinire a măsurilor dispuse prin rapoartele de control ale Corpului de Control al Primului-Ministru, respectiv al ministrului Energiei. Unele surse susțin că supraveghetorii vor revoca 4 din cei 5 membri ai Directoratului companiei, singurul care va rămâne în funcție fiind Daniel Burlan. Daniel Pităroiu, consilier al președintelui Directoratului, președinte al PNL Filiași, și-ar fi asigurat deja un loc în forul de conducere al companiei cu sprijinul lui Ștefan Stoica, președintele PNL Dolj, în situația în care va fi revocat Constantin Bălășoiu, care însă ar fi dorit în conducerea CEO de ministrul Virgil Popescu. Ștefan Stoica îl susține pentru o poziție în Directorat și pe Marian Motocu, director adjunct al Direcției Energie. Un alt nume vehiculat pentru un post în Directorat este cel al lui Gore Popescu, susținut de PNL Gorj. Popescu tocmai a renunțat la a ocupa un post de consilier în cadrul Consiliului Local Târgu-Jiu. Ultimul nume apărut, recent, în schema noului Directorat este cel al directorului Direcției Energie, Liviu Cătălin Stănculescu, cu susținere de la președintele PMP Dolj, deputatul Ion Cupă. Rămâne de văzut dacă Virgil Popescu, ministrul Economiei și președinte al PNL Mehedinți, nu-și va impune și el un om în Directorat, după ce a propulsat doi apropiați ai săi în CS-ul CEO, Dumitru Mărculescu, secretar general și Constantin Săceanu, vicepreședinte al organizației liberale din județul vecin.

Gorj Domino: Bombă în politică! Iordache a trecut la PSD, deocamdată fără funcție. În ședința BPJ-ului PSD Gorj, de joi seara, a fost anunțată trecerea fostului lider ALDE, Ion Iordache, la Partidul Social Democrat. Intrarea lui Iordache în partid a fost validată, cu câteva voturi împotrivă și o abținere. Anunțul lui Mihai Weber a amuțit audiența BPJ-ului, Iordache fiind anunțat că a trecut la pachet în PSD cu primărița de la Turceni, Cristina Cilibiu. Iordache este, deocamdată, simplu membru de partid, dar va coordona zona Turceni-Ionești-Bolboși.

Impact în Gorj: Muzeul Național „Constantin Brâncuși“, inaugurat de Ziua sculptorului. Ce exponate vor fi prezentate. Muzeul Național „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu va fi inaugurat pe data de 19 februarie, când este declarată sărbătoare națională, cu ocazia împlinirii a 144 de ani de la nașterea marelui sculptor, considerat unul dintre cei mai importanți artiști ai lumii. Muzeul va fi deschis în Casa Barbu Gănescu, în care marele sculptor a locuit în perioada efectuării lucrărilor la Ansamblul monumental Calea Eroilor. Ministrul Culturii a anunțat că în cadrul evenimentului inaugural va fi vernisată o expoziţie alcătuită din zece fotografii donate de Centrul Pompidou Paris şi 33 de fotografii document realizate la ridicarea Coloanei fără Sfârşit.

Pandurul: Peste 600 de cereri de pensionare pe condiții deosebite. Peste șase sute de cereri de pensionare au fost depuse în Gorj de la intrarea în vigoare a legii care a redus vârsta de pensionare pentru cei care au lucrat în condiții deosebite. Cele mai multe cereri vin de la minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia. Între cererile înregistrate la Casa de Pensii Gorj sunt și persoane care trec de la pensie de boală sau anticipată la pensie pe limită de vârstă. Legea a fost schimbată anul trecut, la inițiativa sindicatelor din Complexul Energetic Oltenia, susținută de parlamentarii de Gorj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here